Nestabilno vrijeme
82

Za bajramske praznike pljuskovi i grmljavina širom BiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Gotovo cijeli maj obilježilo je nestabilno vrijeme s čestim padavima, a prema prognozama meteorologa očekuje nas sličan i početak juna. U narednih nekoliko dana očekuju se pljuskovi i grmljavina u većem dijelu BiH.

Danas će širom naše zemlje biti oblačno vrijeme s kišom. Prognozira se između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 12 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. U Sarajevu oblačno s kišom, a najviša dnevna temperatura iznosit će 14 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju u Bosni bit će pretežno oblačno vrijeme, dok će u Hercegovini biti umjereno oblačno. U drugoj polovini dana, u većem djelu zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena.

Početak naredne sedmice u BiH obilježit će pretežno oblačno vrijeme, tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepeni.

Prvi dan Bajrama (utorak) u BiH bit će pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a krajem dana i tokom večeri očekuje se postupan prestanak padavina. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepeni.