Praznik rada tmuran
0

Za 1. maj oblačno i kiša

Piše: N. Jamaković
Za 1. maj, Praznik rada, u BiH će uglavnom biti oblačno vrijeme, a u kasnim popodnevnim satima se očekuje kiša, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u Federalnom hidrometeorološkom zavodu FBiH.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno, a već u popodnevnim satima će mjestimično biti slabe kiše. U petak će već biti pretežno oblačno, a popodne će biti kiše i pljuskova.

"Vikend će biti u sličnom tonu, mada će u subotu biti nešto sunčanije u odnosu na petak. U nedjelju će opet biti pretežno oblačno, a popodne se očekuju kiša i pljuskovi, što se posebno odnosi na Sarajevo. Što se tiče temperatura, od četvrtka do nedjelje jutarnje će se kretati od pet do 15, a dnevne od 16 do 25 stepeni Celzijusa", rekao nam je meteorolog Ibrahim Hadžismajlović.

Dodao je da se prestanak padavina i ljepše vrijeme očekuju tek u iduću srijedu.

Ispostavilo se da je odluka Ministarstva rada i socijalne politike FBiH da 2. i 3. maj budu neradni dani došla kao dobra utjeha, ali samo budžetskim korisnicima, koji su svakako privilegovani u ovoj zemlji. A da naš narod nije zloban (ili je jednostavno previše budžetskih korisnika), najbolje pokazuju rezultati naše ankete u kojoj je 60 posto čitatelja portala Sarajevo-x.com podržalo ovakvu odluku Ministarstva. Njih 32 posto je bilo protiv, a osam posto se izjasnilo da ih se to ne tiče. U anketi je učestvovao 9.251 čitatelj.

Prognoza vremena za nedjelju pomrsila je račune mnogim građanima. U našoj anketi "Kako ćete obilježiti 1. maj" 41 posto čitatelja izjasnilo da su Praznik rada planirali provesti na izletu u našoj zemlji.

Ipak, neće svima smetati oblaci, 26 posto čitatelja će 1. maj provesti kod kuće, 15 posto će ih putovati van zemlje, a 11 posto će raditi za praznik. Uz one koji su planirali izlet, loše vrijeme će još pogoditi sedam posto čitatelja koji su planirali izaći na proteste 1. maja. U ovoj anketi učestvovao je 3.341 čitatelj portala Sarajevo-x.com.