BiH
6

Web stranica SIPA-e redizajnirana i modernizovana

FENA
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru kontinuiranog procesa moderniziranja i jačanja kapaciteta, te razvijanja odnosa s javnošću, od petka 13. februara pustila je u rad novu web stranicu dizajniranu u skladu s najsavremenijim trendovima (Sipa.gov.ba).

Nova web stranica omogućava građanima jednostavno praćenje novosti i dešavanja u vezi s aktivnostima SIPA-e, moderniji prikaz sadržaja, olakšano pretraživanje i pristup informacijama, te integraciju sa društvenim mrežama i dijeljenje sadržaja.

"Upotrebom responsive web dizajna građani mogu da nas prate i preko mobitela i tableta. Na web stranici mogu se pronaći osnovne informacije o SIPA-i, njenim nadležnostima i organizacionoj strukturi, realiziranim akcijama, saradnji s drugim agencijama i institucijama, medijski izvještaji i mnoge druge zanimljivosti", saopćeno je iz SIPA-e.

U okviru posebne rubrike "Kontakti" nalazi se i elektronski obrazac za prijavu nezakonitosti. Putem elektronskog obrasca građani mogu, pored uobičajenih mehanizama komunikacije (telefon, e-mail, dolazak u službene prostorije, krimolovac), podnijeti i elektronsku prijavu krivičnog djela.

Modernizacijom postojeće web stranice redizajniranjem, unapređenjem funkcionalnosti i dodavanjem novih modula, SIPA je dobila reprezentativan produkt koji odgovara imidžu vodeće policijske agencije u BiH i šire, kaže se na kraju saopćenja.