{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policijske službenice SIPA-e prisustvovale sastanku Udruženja "Mreža žena policajaca"

4.3.2015. u 17:13
0
22
Policijske službenice SIPA-e prisustvovale sastanku Udruženja "Mreža žena policajaca"
0
Policijske službenice SIPA-e prisustvovale sastanku Udruženja "Mreža žena policajaca"
Policijske službenice Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), članice Udruženja "Mreža žena policajaca“, prisustvovale su sastanku Udruženja i dvodnevnom seminaru održanom 3. i 4. marta na Policijskoj akademiji FMUP-a u Sarajevu.
Sastanku je prisustvovalo oko 30 policijskih službenica iz 15 policijskih agencija u BiH, a razgovarano je o budućim aktivnostima Udruženja.

Dvodnevni seminar realiziran je u organizaciji ICITAP-a i Udruženja "Mreža žena policajaca“ o temi "Nasilje u porodici". U okviru seminara održana su predavanja iz različitih oblasti, s akcentom na prevenciju i multisektorski pristup ovoj problematici.

Podsjećamo da je početkom 2012. godine zvanično registrirano udruženje "Mreža žena policajaca" sa sjedištem u Sarajevu, koje okuplja policijske službenice iz 15 policijskih agencija u Bosni i Hercegovini (Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Granična policija BiH, Federalna uprava policije, Policija Brčko distrikta i 10 Kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova), saopćeno je iz SIPA-e.Cilj udruženja je, između ostalog, promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u obavljanju policijskih dužnosti u okviru policijskih službi.

Poseban akcenat je na zaštiti prava policijskih službenica, osiguranju ravnopravnog statusa i povećanju broja žena u policijskim strukturama općenito, a posebno na rukovodećim pozicijama.

U predstojećem periodu policijske službenice SIPA-e aktivno će učestvovati u radu Udruženja, s ciljem proširenja članstva na nivou SIPA-e i šire, te generalno poboljšanja integriteta i statusa policijskih službenica u agencijama za provođenje zakona, u čemu imaju punu podršku menadžmenta SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: