{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana četvrta Skupština Udruženja “Mreža žena policajaca”

Klix.ba
29.4.2015. u 15:54
110
2
Održana četvrta Skupština Udruženja “Mreža žena policajaca”
110
Održana četvrta Skupština Udruženja “Mreža žena policajaca”
U službenim prostorijama Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo danas je održana četvrta Skupština Udruženja "Mreža žena policajaca". Skupštini Udruženja prisustvovala je policijska službenica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), članica Skupštine.
Nakon prezentacije i razmatranja godišnjeg izvještaja o radu, što je bila i glavna tačka dnevnog reda, članice Skupštine razmatrale su određene inicijative koje su pokrenute s ciljem poboljšanja radno-pravnog statusa policijskih službenica, a odnose se na izmjene zakonskih i podzakonskih akata. Razgovarano je i o budućim projektima, s posebnim akcentom na obuke i edukaciju policijskih službenica, nakon čega je Skupština donijela zaključke.

Podsjećamo da je početkom 2012. godine zvanično registrirano Udruženje „Mreža žena policajaca“, čiji je cilj promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u radu policije, s akcentom na zaštitu prava policijskih službenica, osiguranje ravnopravnog statusa i povećanje broja žena u policijskim strukturama općenito, a posebno na rukovodećim pozicijama.

Policijske službenice SIPA-e u proteklom periodu aktivno su učestvovale u radu Udruženja, što će se nastaviti i u narednom periodu, a sve s ciljem poboljšanja integriteta i statusa policijskih službenica u agencijama za provođenje zakona, u čemu imaju podršku direktora SIPA-e, saopšteno je Udruženja "Mreža žena policajaca"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: