BiH
110

Održana četvrta Skupština Udruženja “Mreža žena policajaca”

Klix.ba
U službenim prostorijama Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo danas je održana četvrta Skupština Udruženja "Mreža žena policajaca". Skupštini Udruženja prisustvovala je policijska službenica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), članica Skupštine.

Nakon prezentacije i razmatranja godišnjeg izvještaja o radu, što je bila i glavna tačka dnevnog reda, članice Skupštine razmatrale su određene inicijative koje su pokrenute s ciljem poboljšanja radno-pravnog statusa policijskih službenica, a odnose se na izmjene zakonskih i podzakonskih akata. Razgovarano je i o budućim projektima, s posebnim akcentom na obuke i edukaciju policijskih službenica, nakon čega je Skupština donijela zaključke.

Podsjećamo da je početkom 2012. godine zvanično registrirano Udruženje „Mreža žena policajaca“, čiji je cilj promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u radu policije, s akcentom na zaštitu prava policijskih službenica, osiguranje ravnopravnog statusa i povećanje broja žena u policijskim strukturama općenito, a posebno na rukovodećim pozicijama.

Policijske službenice SIPA-e u proteklom periodu aktivno su učestvovale u radu Udruženja, što će se nastaviti i u narednom periodu, a sve s ciljem poboljšanja integriteta i statusa policijskih službenica u agencijama za provođenje zakona, u čemu imaju podršku direktora SIPA-e, saopšteno je Udruženja "Mreža žena policajaca"