{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Washington zatražio da se bh. organizacija Vezir označi kao teroristička

Klix.ba
24.12.2003. u 10:34
0
0
Washington zatražio da se bh. organizacija Vezir označi kao teroristička
0
Washington zatražio da se bh. organizacija Vezir označi kao teroristička
Washington
Sjedinjene Države i Saudijska Arabija zatražile su od Ujedinjenih naroda da nevladinu organizaciju Vezir iz BiH označi kao terorističku, a njezina predstavnika Safeta Durgutija, stavi na popis osoba povezanih s Al-Qa'idom.
Kako prenosi hrvatska novinska agencija HINA, američko ministarstvo financija objavilo je da su vlade Sjedinjenih Država i Saudijske Arabije u ponedjeljak zatražile da Odbor UN-a za sankcije stavi Vazir, nevladinu organizaciju sa sjedištem u Travniku, na popis terorističkih organizacija.

Vezir je samo novo ime za podružnicu saudijske humanitarne organizacije Al Haramain sa sjedištem u Sarajevu, koja je, nakon što ju je u martu 2002. UN stavio na popis organizacija povezanih s Al- Qa'idom i podvrgnuo sankcijama, promijenila ime i premjestila sjedište.

Durguti je otvorio ured Vazira u avgustu 2003. u Travniku nakon što su vlasti srednjobosanskog kantona registrirali tu organizaciju kao udrugu za sport, kulturu i obrazovanje. Američko ministarstvo financija saopštilo je da su neki dužnosnici u BiH nagovorili dužnosnika Al Haramaina da ponovno otvori ured svoje organizacije u Travniku pod drugim imenom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: