BiH
0

Washington: Jović se susreo s Wolfowitzem

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović razgovarao je danas u Washingtonu s direktorom Svjetske banke (World bank) Paulom Wolfowitzem, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Jović i Wolfowitz su razgovarali o dosadašnjoj implementaciji sredstava Svjetske banke u BiH.

Zajednički je ocijenjeno da su angažovana kreditna sredstva WB-a dala značajno doprinijela u obnovi i ekonomskom razvoju BiH, tim prije što je, kako je rečeno, najveći dio tih sredstava odobren uz izuzetno povoljne uvjete s grejs periodom od deset godina i rokom otplate od 20 godina uz zanemarljivo nisku kamatu.

Razmijenjena su mišljenja i o daljnjim pravcima angažovanja WB-a. Iskazana je ocjena sadašnjeg ekonomskog stanja u BiH, kao i korisne preporuke koje mogu pomoći i doprinijeti u dinamičnijem ekonomskom razvoju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio je WB-u na pomoći u procesu obnove i razvoja BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović prisustvovao je danas prijemu u Ambasadi BiH u Washingtonu, koji je organiziran u čast bh. delegacije.

Jović je tokom dana održao predavanje na Intitutu za svjetsku politiku i razgovarao s profesorima i postdiplomcima o temi «BiH aktuelno stanje i budućnost».