{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Washington: Jović se susreo s Wolfowitzem

F
3.2.2006. u 15:39
0
0
Washington: Jović se susreo s Wolfowitzem
0
Washington: Jović se susreo s Wolfowitzem
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović razgovarao je danas u Washingtonu s direktorom Svjetske banke (World bank) Paulom Wolfowitzem, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
Jović i Wolfowitz su razgovarali o dosadašnjoj implementaciji sredstava Svjetske banke u BiH.

Zajednički je ocijenjeno da su angažovana kreditna sredstva WB-a dala značajno doprinijela u obnovi i ekonomskom razvoju BiH, tim prije što je, kako je rečeno, najveći dio tih sredstava odobren uz izuzetno povoljne uvjete s grejs periodom od deset godina i rokom otplate od 20 godina uz zanemarljivo nisku kamatu.

Razmijenjena su mišljenja i o daljnjim pravcima angažovanja WB-a. Iskazana je ocjena sadašnjeg ekonomskog stanja u BiH, kao i korisne preporuke koje mogu pomoći i doprinijeti u dinamičnijem ekonomskom razvoju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio je WB-u na pomoći u procesu obnove i razvoja BiH.


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović prisustvovao je danas prijemu u Ambasadi BiH u Washingtonu, koji je organiziran u čast bh. delegacije.

Jović je tokom dana održao predavanje na Intitutu za svjetsku politiku i razgovarao s profesorima i postdiplomcima o temi «BiH aktuelno stanje i budućnost».

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: