{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Washington: Alkalaj se susreo s predstavnicima Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a

F
2.5.2007. u 13:00
0
0
Washington: Alkalaj se susreo s predstavnicima Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a
0
Washington: Alkalaj se susreo s predstavnicima Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a
Drugog dana radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj susreo se s predstavnicima Odjela za vanjsku politiku Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a Judy Ainsley i Burtom Braunom, saopćeno je iz MVPBiH.
Predstavnici Nacionalnog vijeća za sigurnost čestitali su na uspješno provedenim reformama na polju odbrane u BiH, koji su u konačnici imali za rezultat prijem naše zemlje u NATO-ov program Partnerstvo za mir, te izrazili očekivanje u uspješan nastavak reformskih procesa.

Ministar Alkalaj se zahvalio na pomoći i podršci Sjedinjenih Američkih Država BiH na tom kao i na svim drugim poljima.

Naglasivši da u Bosni i Hercegovini postoji konsenzus o evroatlantskom putu, ministar Alkalaj je istaknuo potrebu kontinuiranog dijaloga svih političkih subjekata u zemlji u cilju uspješnog provođenja reformskih procesa i sveopćeg napretka, posebno u kontekstu reforme policije kao ključnog uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom Unijom.

Predstavnici Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a su izrazili punu podršku naporima Bosne i Hercegovine sa željom da se što prije postigne dogovor u cilju daljeg napretka na putu ka evroatlantskim integracijama.

Posjeta Washingtonu je bila i prilika da se ministar Alkalaj susretne sa bivšim senatorom i predsjedničkim kandidatom SAD-a Robertom Doleom. U neoficijelnom prijateljskom razgovoru, Dole se interesirao za trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini te istaknuo da kao veliki prijatelj Bosne i Hercegovine sa simpatijama gleda na postignuti napredak naše zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: