{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Washington: Alkalaj se susreo s predstavnicima Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a

F
2.5.2007. u 13:00
0
0
Washington: Alkalaj se susreo s predstavnicima Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a
0
Washington: Alkalaj se susreo s predstavnicima Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a
Drugog dana radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj susreo se s predstavnicima Odjela za vanjsku politiku Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a Judy Ainsley i Burtom Braunom, saopćeno je iz MVPBiH.
Predstavnici Nacionalnog vijeća za sigurnost čestitali su na uspješno provedenim reformama na polju odbrane u BiH, koji su u konačnici imali za rezultat prijem naše zemlje u NATO-ov program Partnerstvo za mir, te izrazili očekivanje u uspješan nastavak reformskih procesa.

Ministar Alkalaj se zahvalio na pomoći i podršci Sjedinjenih Američkih Država BiH na tom kao i na svim drugim poljima.

Naglasivši da u Bosni i Hercegovini postoji konsenzus o evroatlantskom putu, ministar Alkalaj je istaknuo potrebu kontinuiranog dijaloga svih političkih subjekata u zemlji u cilju uspješnog provođenja reformskih procesa i sveopćeg napretka, posebno u kontekstu reforme policije kao ključnog uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom Unijom.

Predstavnici Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a su izrazili punu podršku naporima Bosne i Hercegovine sa željom da se što prije postigne dogovor u cilju daljeg napretka na putu ka evroatlantskim integracijama.

Posjeta Washingtonu je bila i prilika da se ministar Alkalaj susretne sa bivšim senatorom i predsjedničkim kandidatom SAD-a Robertom Doleom. U neoficijelnom prijateljskom razgovoru, Dole se interesirao za trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini te istaknuo da kao veliki prijatelj Bosne i Hercegovine sa simpatijama gleda na postignuti napredak naše zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: