Prozivke iz PDP-a
52

Vuković: Gdje nestade famozna "dobra atmosfera" Trojke sa SNSD-om i HDZ-om, sve je bilo lupetanje

S. G.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković oglasio se putem saopćenja o kolaciji koju su potpisali predstavnici trojke (SDP, NiP i Naša stanka) skupa sa partnerima iz SNSD-a i HDZ-a na državnom nivou, a koja je, kako se čini, na izdisaju.

"Gdje nestade 'dobra atmosfera' koalicije SNSD-SDP-NiP-Naša stranka-HDZ? Kako se brzo zaboravio lažni optimizam i uporno dezavuisanje javnosti od strane svih učesnika formiranja koalicije na nivou BiH.

Teško je izbrojati koliko smo puta čuli riječi “dobra atmosfera” prije formiranja vlasti, te su se Nikšić, Konaković, Forto i Čović utrkivali ko će dnevno više izjava dati čiji glavni sadržaj treba da bude famozna “dobra atmosfera”, rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Vuković kaže da je, istini za volju, najmanje Dodik koristio takvu kvalifikaciju, jer je znao da nastavlja sa zloupotrebama instititucija putem kontrole Doma naroda BiH i istom politikom kao što je odbijanje usvajanja smanjenja akciza na gorivo. 

"Ubjedljivi su u medijima bili mnogi koji su podržavali novu koaliciju, ponavljajući da će ulazak ‘trojke’ promjenio način rada SNSD i HDZ. Naravno da je to bilo lupetanje i da se ništa nije promjenilo u politici SNSD i HDZ, ali je ta priča poslužila da lakše i brže prođe formiranje Vijeća ministara BiH. Računali su da je pamćenje birača i javnosti do mjesec dana, kao što nažalost najčešće i jeste", kaže Vuković.

Dodaje da se u PDP-u mislilo da je propuštena velika prilika da iz vlasti bude eliminisan i SNSD, ali kako kažu, sada vide da je možda i bolje što nisu "u blatu u kom se valjaju" partneri iz koalicije “dobra atmosfera”. 

"Uloga stranaca je posebno interesantna, njima je jedino još uvijek 'dobra atmosfera' i ne odustaju od lažnog optimizma da će se pozitivne stvari dešavati u ovom mandatu.

OHR, ambasade i Delegacija EU nastavljaju davati podršku ovakvom razvoju događaja i nastavljaju da provode politiku zataškavanja krađe na izborima koja je počela sa rečenicom 'manje nepravilnosti', a završila sa rečenicom 'pozdravljamo brzo formiranje Savjeta ministara'", poručio je Vuković.