SDS odlučio
96

Vukota Govedarica će biti kandidat za predsjednika Republike Srpske

Piše: S. H.
Srpska demokratska stranka (SDS) predstavila je svog kandidata za predsjednika Republike Srpske na predstojećim općim izborima, a njihov izbor je Vukota Govedarica.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDS odlučeno je da Vukota Govedarica bude kandidat za predsjednika RS-a, kao zajednički kandidat koalicije Savez za promjene. Tako je sada u Republici Srpskoj situacija uoči oktobarskih izbora mnogo jasnija.

SDS je u okviru Saveza za promjene imao pravo prvog izbora, a danas su odlučili da uđu u trku za predsjednika RS-a. S druge strane, kako je već ranije odlučio PDP, u sklopu Saveza za promjene Mladen Ivanić će biti kandidat za Predsjedništvo BiH.

Govedarica će tako na megdan kandidatu iz reda SNSD-a, koji će također imati svog kandidata, a očekuje se da to bude Željka Cvijanović.

Govedarica je kazao da osjeća veliku odgovornost, kako u SDS-u, tako i svojevrsnu odgovornost pred svakim čovjekom koji u Republici Srpskoj želi živjeti slobodno.

"Želim da oslobodim RS o okupacije SNSD-a, to je naš zadatak. Učinit ćemo sve što mogu da učine odgovorni i dostojanstveni ljudi, da napravimo podvig i trijumfujemo na predstojećim parlamentarnim izborima", rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, posebnu odgovornost osjeća prema svojim prijateljima Mirku Šaroviću i Mići Mićiću.

"Hvala na svojevrsnoj političkoj korektnosti, imajući u vidu da smo proteklih dana vodili debatu u vezi toga ko ima snagu da dobije podršku. Mi smo se danas odlučili za koncept koji treba da donese promjenu", izdeklamovao je Govedarica.

Dodao je da će u sljedećoj sedmici iskoristiti priliku da razgovaraju sa koalicionim partnerima.

"Obavit ćemo preliminarne razgovore, jer treba da finaliziramo naše dogovore u okviru Saveza za promjene. Naš cilj je sačuvati postojeća malobrojna radna mjesta, stvoriti nova radna mjesta, kako bi ljudi, naročito mladi, svoju perspektivu vidjeli unutar Republike Srpske", rekao je Govedarica.

Također je dodao da im je cilj da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom.

"Ako ćemo biti kao SNSD, daj Bože da nikad ne pobijedimo. Ali ako smo spremni, a moji prijatelji i ja to jesmo, da RS vratimo na put dostojanstva, onda treba da krenemo u tom pravcu", zaključio je Govedarica.