BiH
300

Vukasović traži od Tužilaštva da se izjasni o poslovanju direktora JU Studentski centar

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Mario Vukasović tražio je od Vlade KS, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da se izjasne o mogućem nepotizmu i kriminalu direktora JU Studentski domovi Sarajevo Emira Kadrića.

Nakon što je portal Klix.ba objavio tekst o tome kako ni teška finansijska situacija u JU Studentski domovi Sarajevo nije spriječila direktora Emira Kadrića da u ovu ustanovu zaposli članove porodice, kumove i prijatelje, za nepotizam i kriminal Kadrića zainteresovala se i Skupština KS.

Zastupnik Mario Vukasović u svom obraćanju kazao je kako su ovih dana aktuelne informacije koje su dugo vremena bile javna tajna, a koje se odnose na nepotizam i kriminal u Studentskim domovima.

"I dok po medijima možemo čuti direktora Studentskih domova gospodina Kadrića, kako govori da niko nema sluha za probleme studentskih domova, kako je potreban veći transfer novca iz budžeta KS, istovremeno direktor Kadrić izgradi teniske terene za potrebe studenata pored Studentskih domova u Nedžarićima", kazao je Vukasović.

On je dodao da teniske terene koristi Teniski klub "Bosna", čiji je predsjednik Upravnog odbora sin direktora Studentskih domova, dok sa druge strane studenti teniske terene ne koriste skoro nikako.

"Prema informacijama kojima raspolažem, teniski tereni nemaju potrebne dozvole", rekao je Vukasović.

Vukasović je naveo i sve članove porodice, kumove i prijatelje Emira Kadrića koji su zaposleni u JU Studentski domovi Sarajevo.

"Molim da sve gore navedeno ispitaju nadležni organi te da Skupština Kantona Sarajevo i ja kao zastupnik budemo obaviješteni u roku navedenom u poslovniku", zaključio je Vukasović.