Sastanak opozicije
2.5k

Vukanović: Vrijeme je za pomirenje Srba i Bošnjaka, i da političko smeće pošaljemo na smetljište

G. M.
Nebojša Vukanović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nebojša Vukanović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nebojša Vukanović, nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da priče o mirnom razduženju i ratu služe za skretanje pažnje sa afera.

On je rekao da je Bakir Izetbegović tokom rata bio u podrumu a da sada želi da skrene pažnju sa supruge Serbije "koja će mu doći glave". Dodao je da je i Dodiku i Izetbegoviću cilj skretanje pažnje sa afera.

Vukanović je danas prisustvovao sastanku opozicije sa predstavnicima SDS-a, PDP-a i DNS-a.

"Kranje je vrijeme da političko smeće iz 1990-ih godina pometemo na smetljište istorije i da se ovdje okrenemo životnim temama", rekao je Vukanović.

On je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao na historijsko pomirenje Srba i Bošnjaka, te da je to i njegova politika.

Vukanović je spomenuo i kredit koji je RS uzela putem Londonske berze po kamati od 5,02 posto. Svake godine će se vraćati 24 miliona KM kamata, a onda za pet godina svih 600 miliona, rekao je.

"Ključna stvar je da pohapsimo sve korumpirane političare i bankare i da ugovore proglasimo nevažećim. Ako se išta budem pitao, Zora Vidović i Radovan Višković će završiti u zatvoru a bit će poništeni svi štetni ugovori po RS”, dodao je on.