|

Vujanović prošetao Sarajevom: Svi članovi Predsjedništva BiH opredijeljeni su za EU

Vujanović prošetao Sarajevom: Svi članovi Predsjedništva BiH opredijeljeni su za EU
74
Piše: Er. M.
7.3.2017. u 12:55
113
komentara
74

dijeljenja
1/8 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/8 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/8 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/8 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
5/8 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
6/8 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
7/8 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
8/8 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je nakon posjete vjerskim i kulturnim ustanovama u Sarajevu kako one na najbolji način pokazuju historiju suživota naroda na ovom prostoru.
"Pokazuju poštovanje jedni prema drugima i kroz vjeru i kroz način života koji su imali. Želim na kraju svoje posjete iskazati izuzetno pozitivan utisak i radost što sam s članovima Predsjedništva BiH prepoznao njihovu odlučnost evropskih integracija BiH", rekao je Vujanović.

Dodao je da kod sve trojice članova Predsjedništva BiH postoji puna spremnost da u korist svih građana BiH kroz čuvanje suvereniteta, jednakopravnosti konstitutivnih naroda i entiteta afirmišu vrijednosti BiH.

"To obavezuje EU da ovdje i na prostoru regiona odlučnije i snažnije bude prisutna. Kroz političko prisustvo u smislu ubrzanja integracija i kroz ekonomsko prisustvo u smislu da će pomoći infrastrukture prije svega saobraćajne i energetske", kazao je Vujanović.

Istakao je da se raduje susretu premijera u Trstu dodajući da očekuje mnogo jaču podršku EU ovim prostorima koji moraju biti dio EU.

"Uvjeren sam da će se svi aktuelni odnosi rješavati u smislu evropskog duha. Odnosi BiH i Crne Gore mogu se graditi u dobrosusjedskoj atmosferi", zaključio je Vujanović.

Vujanović je danas u pratnji člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake prošetao Sarajevom te obišao Staru pravoslavnu crkvu - Crkvu svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, Katedralu Srca Isusova, Gazi Husrev-begovu džamiju i Muzej Jevreja BiH.
Prijavi grešku


Komentari (113)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...