BiH
32

Vučko na Palama: Večer sjećanja na Zimske olimpijske igre

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na Palama je sinoć, kao znak sjećanja na Zimske olimpijske igre 1984. godine (ZOI '84), održana manifestacija "Pahulja koja se ne topi", a premijerno je prikazan i film o ovoj opštini.

Načelnik Pala Miodrag Kovačević istakao je da su ZOI '84 historijski događaj koji se ne smije zaboraviti.

On je naglasio da su uz pomoć građana prikupljeni predmeti iz perioda održavanja Olimpijade, te da posebno zahvaljuje Đorđu Kardumu čiji su mnogobrojni eksponati izloženi u Kulturnom centru Pale.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Prema Kovačevićevim riječima, planirano je da u Sportsko-poslovnom centru "Peki" na Palama bude osigurana soba u kojoj će se nalaziti svi predmeti iz vremena Olimpijade.

Sinoć je premijerno prikazan i promotivni film o Palama koji podsjeća šta je sve u ovoj opštini urađeno u posljednjih 20 godina, te kojim sve resursima raspolaže ova lokalna zajednica.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Učesnik ZOI '84 Milovan Jevtović istakao je da u njegovoj sportskoj karijeri Olimpijada predstavlja najznačajniji događaj.

"Za mene Olimpijada nije trajala 14 dana, već praktično pet godina jer sam bio šef staza i konstruktor staza za biatlon na Igmanu", prisjetio se Jevtović.

On je naglasio da je ZOI '84 jedan od najvećih događaja koji se desio u BiH i Jugoslaviji.