Donirano 2 miliona KM
97

Vučić u Drvaru: Kažu da ovdje nikada nije došao nijedan srpski knez ili kralj

I. P.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas su u Drvaru posjetili vrtić "Majka hrabrost". Dio je to cjelodnevnog posjeta čelnika Srbije ovom dijelu BiH u kojem žive većinski Srbi.

Vučić je u Drvaru se dotakao historije, a onda je prešao na priču o direktnoj donaciji koju je Srbija osigurala za Drvar i njene građane.

"Neko mi je rekao da niko do srpskih knezova, kraljeva predsjednika i premijera nikada nije došao u Drvar. Mi smo danas prebacili dva miliona maraka u Drvar i taj novac je samo za Drvar", kazao je Vučić.

On je kazao da je novac osiguran za majke, porodilje, dugove i velike projekte kao što je vodovod.

"Nismo mi mogli mnogo da pomognemo prije 5-6 godina. Nije to pitanje moje ili nečije volje, nego pitanje finansijskih mogućnosti. Sutra da ne budem predsjednik, ostat će zapisano da smo svakoj općini u RS, ali i Bosanskom Grahovu, Drvaru, Bosanskom Petrovcu i Glamoču uložili makar jedan vrtić ili školu", kazao je Vučić.

On je za kraj dodao kako bi volio da narod ostane živjeti u Drvaru te da će Srbija nastaviti pomagati Drvaru.

Okupljenima se obratio i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik.

"Predsjednik Vučić je pomogao srpskom narodu u RS i ove četiri općine. Narod mu je zahvala i hvala vam predsjedniče. Veliko je bogatstvo činjenica da ste ovdje. Idemo s novim pogledom u budućnost, RS pomaže koliko može, Srbija je tu i obnovit ćemo Drvar kao mjesto za život", rekao je član Predsjedništva BiH.