|

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Nemojte mi vi objašnjavati kako trebam raditi posao predsjednika Srbije

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Nemojte mi vi objašnjavati kako trebam raditi posao predsjednika Srbije
119
Er. M.
27.2.2020. u 14:07
215
komentara
119

dijeljenja
Vučić odgovorio Izetbegoviću: Nemojte mi vi objašnjavati kako trebam raditi posao predsjednika Srbije Vučić i Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je političkim liderima u BiH da nije njegov posao da sprečava Milorada Dodika, već da govori u ime zvaničnog Beograda, ali i da mu neće oni objašnjavati kako bi trebao raditi posao predsjednika Srbije.
Komentarišući to što je predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović rekao da blago reaguje na "secesionističke prijetnje" lidera SNSD-a Milorada Dodika, Vučić je rekao da u Srbiji svaki građanin može da bude predsjednik Srbije, ako je državljanin te zemlje.

"Hvala svim Bošnjacima, Hrvatima i svima drugima što bi da obavljaju posao predsjednika Srbije. Kod nas je to moguće... Svaki građanin, bez obzira na nacionalnost, može da bude predsjednik Srbije. Jedini uslov je da je državljanin Srbije. Ja im svima preporučujem da se kandiduju za sljedećeg predsjednika Srbije pa da mi više ne drže ni moralne, a ni političke tirade o tome kako bi trebalo da se ponašam. Ako imaju da mi zamjere nešto što se tiče mojih riječi i postupaka, neka to urade. Samo nemoj da mi objašnjavaju kako bih trebao raditi posao predsjednika Srbije. O tome odlučuju i ocjenu za moj posao dat će građani Srbije na izborima, a ne građani nekih drugih država. Teže riječi od toga da izgovaram neću, jer sam dovoljno odgovoran i ozbiljan da ne koristim ni svoju, a ni snagu zemlje koju predstavljam da bih unosio bilo kakvu nestabilnost u ionaku krhku situaciju u regionu", kazao je Vučić.Na pitanje o porukama nakon sastanka Izetbegovića sa Željkom Komšićem i Fahrudinom Radončićem on je odgovorio riječima da se uvijek trudio da bude najkorektniji i da pokaže poštovanje i prema Bošnjacima i prema Hrvatima, a i prema svima. Kako kaže, uopće nije shvatio i pitao je neke "šta je to što zamjerite Srbiji"?

"Na kraju shvatite da postoji čitava kampanja u regionu koja mora optužiti Srbiju. Za njih je RS mali da bi im bio problem, a oni su mnogo veliki pa za sve probleme mora biti okrivljena Srbija. Negdje usput dodaju i Rusiju. Kada ih pitate šta sam to uradio i rekao, na to odgovora nema. Nego: Što nisi spriječio Dodika? Nije moj posao ni da sprečavam, a ni da ne sprečavam Dodika. Moj posao je da govorim u ime Srbije i nećete valjda vi da mi govorite šta ću govoriti u ime Republike Srbije", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima ne bi li stekao nekakav politički poen u Srbiji i RS-u.
Prijavi grešku


Komentari (215)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...