Šalje podršku i uvrede
169

Vučić o okupljanju Bošnjaka: Pomoći ću s organizacijom i platiti troškove

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je najavu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića da će 12. aprila biti održan sastanak političkih predstavnika Bošnjaka cijelog regiona.
Kako kaže Vučić, Bošnjaci na ovaj način žele sopstveno političko uništenje. Kako dodaje, on nema problema s tim.

"Kada smo najavili 'Vaskršni sabor' i okupljanje u Beogradu i Srbiji rekli su da to nije nešto što smije da se dozvoli. Veoma su negativne reakcije stizale iz Sarajeva. Sada su 12. aprila zakazali skup Bošnjaka. I ja to podržavam. Sretan sam što su pozvali i veliki broj Bošnjaka i iz Srbije. Ja nemam ništa protiv toga. Neka dođu i neka i meni kažu šta to još u Srbiji treba uraditi, koji put, bolnicu, dom zdravlja… Spreman sam da pomognem”, kazao je Vučić.

Dodao je da je spreman pomoći oko organizacije, ako organizator želi da se skup održi u Novom Pazaru i Beogradu.

"Neka se okupe Bošnjaci, ja ne vidim ništa loše u tome. Nemam nikakav strah. Možda je njihova politika politika frustracija i kompleksa gdje se plaše okupljanja svih drugih. Ja nemam problem, želim im uspješan skup. Pa čak i da im organizujemo i platimo troškove. Za nas su odnosi sa Bošnjacima vrlo važni. Važni, ali ne da nam drže pridike moralne i da se mi sakrijemo u mišju rupu. Mislim da je ključ u saradnji", rekao je Vučić.