Razgovori u Mostaru
9

Vučić o Agrokoru: Stvari su otišle predaleko, ne postoji čarobni štapić koji bi to riješio

Piše: R. D.
Aleksandar Vučić (Foto: FENA)
Aleksandar Vučić (Foto: FENA)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon sinoćnje večere s regionalnim liderima jutros je novinarima kazao kako je jedna od tema susreta u Mostaru bila i finansijska situacija u kojoj se nalazi najveći hrvatski koncern Agrokor, a koju s pažnjom prati cijela regija.

"Razgovarali smo o Agrokoru. Hrvatska vlada preuzima ono što može, a mi ćemo vidjeti šta kao vlada i zemlja možemo učiniti, iako su nam vezane ruke. Plašim se da su stvari tu otišle predaleko i da su bilansi Agrokora mnogo lošiji nego što je iko mogao da očekuje. Nijedna država nije svemoćna", izjavio je Vučić nakon razgovora s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem te drugim učesnicima.

"Vidjet ćemo, uradit ćemo sve što možemo da zaštitimo zaposlene, ali nisam siguran da tu postoji neki čarobni štapić koji bi te probleme riješio niti sam, da budem iskren, čuo takva moguća rješenja", jasan je Vučić koji je u Mostar stigao u povodu privrednog sajma koji danas počinje u tom gradu.

Dodao je da su razgovarali i o evropskom putu svih zemalja na Zapadnom Balkanu te da su razgovori bili vrlo otvoreni.

"Bilo bi nečasno da govorim o svim detaljima, ali razgovarali smo o svim problemima koji postoje u BiH i na Zapadnom Balkanu i na toj večeri moglo se čuti koliko ima otvorenih i neriješenih pitanja. Ono što je važno to je da svi mislimo kako se samo na miran način i razgovorima problemi mogu rješavati. To je za ljude i u Beogradu, Mostaru, Sarajevu, Banjoj Luci, Zagrebu, Nišu i u svakom drugom mjestu apsolutno najvažnije", rekao je premijer Srbije i novoizabrani predsjednik te zemlje.