BiH
32

Vučić: Nećete od mene čuti nijednu riječ protiv BiH

FENA
Aleksandar Vučić (Foto: SRNA)
Aleksandar Vučić (Foto: SRNA)
Srbija će u Bosni i Hercegovini imati ulogu kako to nalaže i omogućuje dejtonski sporazum, izjavio je danas vicepremijer Aleksandar Vučić dodajući : "Nećete od mene čuti nijednu riječ protiv Bosne i Hercegovine".

"Želimo da ljudi žive dobro, ali oko toga treba da se usaglase predstavnici sva tri konstitutivna naroda ", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare s voditeljicom hrvatske diplomacije Vesnom Pusić.

Vučić je dodao da je bio iznenađen koliko su predstavnici EU imali ideja i prijedloga za rješavanje situacije u BIH, ali i da je on imao mnogo realističniji stav, dok je Pusić rekla da Hrvatska smatra neobično važnim da EU zadrži i interes i prisutnost u regiji, pa i u BiH.

"To što se zove umor od proširenja ne smije biti vodeći princip za napredak ove regije. To je mišljenje koje branim", rekla je Pusić i dodala da Hrvatska ima svoj ​​prijedlog za BiH koji razmatra s europskim partnerima.

Na pitanje da li se u hrvatskom Saboru zagovara treći - hrvatski entitet u BiH, Pusić je odlučno odbacila tu tezu rekavši da tako nešto uopće nije na dnevnom redu, ali da jeste model stabilizacije BiH, javlja Tanjug.