|

Vučić i Lavrov: Ne smije biti kršenja Dejtonskog sporazuma

Vučić i Lavrov: Ne smije biti kršenja Dejtonskog sporazuma
23
D. Be.
26.9.2019. u 09:08
93
komentara
23

dijeljenja
Vučić i Lavrov: Ne smije biti kršenja Dejtonskog sporazuma Foto: Predsjedništvo Srbije
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u New Yorku da je sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom imao dobar razgovor i da je ruski ministar pokazao posebno poštovanje prema Srbiji.
"Na sastanku je istaknuta podrška Srbiji za poštovanje međunarodnog prava i po pitanju Kosova, za očuvanje integriteta naše zemlje i podrška srpskom stavu. Rusija će biti uz Srbiju i to su riječi predsjednika Vladimira Putina koje nam je prenio Lavrov", rekao je Vučić posle susreta koji je održan na marginama Generalne skupštine UN-a.

Rekao je da je sa ruskim ministrom razgovarao i o situaciji u BiH.

"Rekao sam da je za Srbiju važno da se poštuje Dejtonski sporazum. Lavrov je također rekao da je Dejtonski sporazum međunarodnopravni ugovor i da ne smije biti njegovog kršenja, kao i da bi, ko god ulazio u njegovo kršenje, morao da računa na negativne posljedice", istakao je Vučić.

On je kazao da je s Lavrovom imao dobre, iskrene i prijateljske razgovore, i da je dobro za Srbiju da u Rusiji ima prijatelja i saveznika po svim važnim pitanjima za zemlju.

Ruski mediji prenose da Lavrov očekuje da sa Vučićem "sinhronizuje satove" kada je riječ o bilateralnim pitanjima i regionu.
Prijavi grešku


Komentari (93)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...