Povezivanje regiona
12

Vučić: Danas smo prvi put potezali mape i gledali kako poboljšati život običnih ljudi

Er. M.
Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka šefova Srbije, BiH i Turske poručujući da je za Srbiju važno da se povezuju ljudi i da se poboljšava standard građana.

Vučić je rekao da je zadovoljan što je danas mogao razgovarati sa čelnicima BiH i predsjednikom Turske. Kako kaže, Recepu Tayyipu Erdoganu je zahvalan zbog stabilizirajuće uloge Turske na Balkanu.

"Velikom vam hvala, prijatelju i predsjedniče, na trudu", rekao je Vučić obraćajući se predsjedniku Turske.

On je rekao da su svi u Srbiji i BiH složni da se trebaju graditi komunikacijske veze između dviju država te da je danas veliki dan s obzirom na početak izgradnje autoputa Sarajevo - Beograd.

Istakao je da mu je drago što će trasa ići preko Bijeljine, Brčkog i Tuzle, dodajući da su Tuzlaci prije 90-ih više naginjali Beogradu. Predsjednik Srbije ocijenio je da je ovo važan projekt za trgovinsku razmjenu.

Otkrio je da su danas prvi put "potezane mape", odnosno da su iscrtavane pruge i putevi te da su lideri zemalja raspravljali o tome gdje se može popraviti život običnih ljudi.

"Za nas je važno da ovi projekti povezuju ljude. Kada se povezuju ljudi, onda razmišljaju o boljem standardu, a ne kako da se svađaju", kazao je Vučić.

Što se tiče autoputa Sarajevo - Beograd, Vučić je rekao da mu je drago što će biti povezani Srbi iz Srbije sa Srbima iz BiH, Bošnjaci iz BiH s Bošnjacima iz Srbije, ali i generalno svi narodi međusobno.