Slučaj "Memić"
124

VSTV odbacio pritužbu Muriza Memića protiv Dalide Burzić

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ured disciplinskog tužioca VSTV odbacio je pritužbu Muriza Memića zbog povrede dužnosti, a koju je navodno izvršila glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić, saznaje Klix.ba.

Pritužba je definisana kao neosnovana, a Visoko sudsko tužilačko vijeće pozvalo se i na mišljenje Federalnog tužilaštva FBiH u kojem se navodi da je istraga u predmetu "Memić" bila efikasna i zakonita.

Podsjećamo, Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća pritužbu je zaprimio još u oktobru 2016. godine. Nju je potpisao Muriz Memić, otac smrtno stradalog Dženana Memića, a protiv postupajućeg kantonalnog tužioca.

Podsjećamo, pored pritužbe, Tužilaštvo Kantona Sarajevo zaprimilo je u februaru 2017. zahtjev Muriza Memića u kojem traži ostavku glavne tužiteljice Tužilaštva KS.ć.

Porodica Memić smatra da Tužilaštvo KS za smrt mladog Dženana Memića ne tereti prave osobe.

Podsjećamo, u slučaju Memić optužene su dvije osobe. Ljubo Seferović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Bekrija Seferović je optužen za krivično djelo sprečavanja dokazivanja.