{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija u državi

F
21.9.2015. u 17:23
0
0
VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija u državi
0
VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija u državi
Foto: Ilustracija
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) danas je donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Tako su na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije BiH imenovani Mustafa Šabić, Aleksandra Babić Stanković, Jasna Mujanović i Edina Danilović

Predsjednik Okružnog suda u Bijeljini je Zoran Džida, sudija Okružnog sud u Banja Luci Erna Filipović, tužioc Okružnog tužilaštva Banja Luka Žana Bojić.

Na poziciju stručnog saradnika u Opštinski sud u Tuzli imenovana je Tamara Mrkić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Lukavcu Aleksandra Manojlović-Trkulja, stručnog saradnika u Opštinski sud u Konjicu Alma Mustafić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Travniku Belma Kokić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Sarajevu Dragana Popović, stručnog saradnika u Opštinski sud u Livnu Andrea Perić.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, te odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Predsjednik Okružnog suda u Bijeljini na dužnost će stupiti 1. oktobra, dok će ostali novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost stupiti 15. oktobra, saopćeno je iz VSTV BiH.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: