{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija u državi

F
21.9.2015. u 17:23
0
0
VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija u državi
0
VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija u državi
Foto: Ilustracija
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) danas je donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Tako su na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije BiH imenovani Mustafa Šabić, Aleksandra Babić Stanković, Jasna Mujanović i Edina Danilović

Predsjednik Okružnog suda u Bijeljini je Zoran Džida, sudija Okružnog sud u Banja Luci Erna Filipović, tužioc Okružnog tužilaštva Banja Luka Žana Bojić.

Na poziciju stručnog saradnika u Opštinski sud u Tuzli imenovana je Tamara Mrkić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Lukavcu Aleksandra Manojlović-Trkulja, stručnog saradnika u Opštinski sud u Konjicu Alma Mustafić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Travniku Belma Kokić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Sarajevu Dragana Popović, stručnog saradnika u Opštinski sud u Livnu Andrea Perić.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, te odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Predsjednik Okružnog suda u Bijeljini na dužnost će stupiti 1. oktobra, dok će ostali novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost stupiti 15. oktobra, saopćeno je iz VSTV BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: