{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VSTV BiH: Imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH

F
3.9.2015. u 16:13
0
8
VSTV BiH: Imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH
0
VSTV BiH: Imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH
Foto: Ilustracija
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTVBiH) je tokom drugog dana sjednice, koja je održana 2. i 3. septembra u Sarajevu, donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Imenovani su: Alma Tirić na poziciju zamjenika glavnog tužioca Federalnog tužilaštva FBiH, Tihomir Jurko na poziciju zamjenika glavnog tužioca Federalnog tužilaštva FBiH, Milenko Milekić na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Banjoj Luci, Jasmin Šoše na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Slavko Krulj na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Doboju, a Gordana Šalvarica na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Amela Duraković imenovana je na poziciju sutkinje u Kantonalnom sudu u Tuzli, Huso Porobić na poziciju sudije u Kantonalni sud u Tuzli, te Petar Radovanović na poziciju sudije u Kantonalni sud u Tuzli, Šejla Kamberović-Hadžiefendić na poziciju sutkinje u Općinski sud u Banovićima, Munevera Huseinbašić na poziciju sutkinje u Osnovni sud u Banjoj Luci, a Elma Brčić-Rožajac na poziciju sutkinje u Općinski sud u Mostaru.

Istovremeno, Joko Radić je imenovan na poziciju sudije u Općinski sud u Orašju, Besima Ajanović na poziciju sutkinje u Općinski sud u Tešnju, Mubera Adilović na poziciju tužiteljice u Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Zekerijah Sinanović na poziciju tužioca u Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Amra Mehmedić na poziciju tužiteljice u Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, Rasma Baždalić na poziciju tužiteljice u Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

Manuela Smajić imenovana je na poziciju tužiteljice u Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, Miroslav Popović na poziciju dodatnog sudije u Osnovni sud u Prijedoru, a Senada Uzunić na poziciju dodatnog sudije u Općinski sud u Tuzli.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost će stupiti 1. oktobra, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: