Potpisivanje ugovora
10

Vrtić "Razigrani dani" uskoro otvara vrata za mališane u Sarajevu

A. Z.
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktorica Javne ustanove "Djeca Sarajeva" Amela Buljubašić u četvrtak će u novoizgrađenom objektu obdaništa "Razigrani dani" u Ulici Patriotske lige, potpisati ugovor o zakupu poslovne zgrade.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik Ajnadžić će direktorici Buljubašić predati ključeve obdaništa, koje će uskoro dočekati svoje prve korisnike.

Podsjećamo, radove na izgradnji objekta obdaništa "Razigrani dani“ izvodila je građevinska firma "Unigradnja“ koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova.

Ovaj višemilionski projekat zajedničkim sredstvima finansirali su Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Prostor površine 460 metara kvadratnih se na osnovu ugovora o zakupu daje na korištenje Javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva" za obavljanje djelatnosti iz oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja na period od 10 godina i to sa mjesečnim iznosom zakupnine od 1 KM/m2.

Potpisivanje ugovora zakazano je za 11:30 sati.

Sutra je ujedno planiran i Dan otvorenih vrata vrtića Razigrani dani gdje svi zainteresovani roditelji i mališani mogu doći u ovaj novoizgrađeni objekat koji će uskoro otvoriti vrata za mališane. Zainteresovani roditelji u terminu nakon potpisivanja ugovora pa sve do 15 sati imaće priliku da obiđu prostorije, a ovim putem upućujemo apel da se poštuje fizička distanca s obzirom na stanje u vezi koronavirusa.