{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrtić "Kadifica" na Dobrinji od septembra otvara vrata za 70 mališana

F
30.6.2014. u 16:25
221
6
Vrtić "Kadifica" na Dobrinji od septembra otvara vrata za 70 mališana
221
Vrtić "Kadifica" na Dobrinji od septembra otvara vrata za 70 mališana
Vrtić "Kadifica" na Dobrinji, u čiju je obnovu i adaptaciju Općina Novi Grad Sarajevo uložila blizu 100.000 KM, danas je zvanično ustupljen na korištenje Kantonalnoj javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva".
Tim povodom načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktorica JU "Djeca Sarajeva" Mirjana Jovanović-Halilović potpisali su ugovor o dodjeli poslovnog prostora, koji je u vlasništvu Općine Novi Grad Sarajevo.

Prostor u ulici Hamdije Kapidžića na broju 2, gdje je prije rata bio smješten vrtić "Kadifica", a koji je tokom ratnog perioda koristila Dobrinjska gimnazija, u proteklom je periodu potpuno adaptiran i prilagođen potrebama vrtića. Realizacijom ovog projekta, stanovnici Dobrinje početkom naredne školske godine dobit će potpuno nov vrtić, čime će se ublažiti problem nedostatka prostora za boravak najmlađih sugrađana u ovom dijelu općine Novi Grad, saopćeno je iz Općine Novi Grad.Već od septembra u "Kadifici" će boraviti oko 70 mališana podijeljenih u dvije odgojne grupe.

"S obzirom na to da je izražen problem sa nedostatkom kapaciteta u vrtićima na prostoru općine Novi Grad Sarajevo i da je on najizraženiji na Dobrinji, gdje je prošle godine više od 100 djece ostalo neupisano u obdaništa, Općina je hitno krenula u rješavanje ovog problema. Nadam se da će taj problem barem u značajnoj mjeri biti umanjen, a bit će rasterećeni i drugi vrtići u Novom Gradu", kazao je načelnik Efendić.Dodao je da je Vlada Kantona Sarajevo dala saglasnost JU "Djeca Sarajeva" da može zaposliti nove uposlenike i samim tim formirati ovu jedinicu.

"Iako Općina Novi Grad Sarajevo nema direktne ingerencije nad sektorom predškolskog odgoja i obrazovanja, mi imamo jako dobru saradnju s ovom lokalnom zajednicom, koja je i pored adaptacije ovog prostora, prošle godine finansirala nabavku opreme za centralnu kuhinju. Ovaj vrtić bit će jedan od opremljenijih vrtića u Kantonu Sarajevo. Vrlo brzo ćemo raspisati javni poziv za upis djece u vrtić "Kadifica", tako da će roditelji koji žive u ovom dijelu Dobrinje moći planirati upis djece u ovo obdanište", rekla je direktorica Jovanović-Halilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: