{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrtić "Kadifica" na Dobrinji od septembra otvara vrata za 70 mališana

F
30.6.2014. u 16:25
221
6
Vrtić "Kadifica" na Dobrinji od septembra otvara vrata za 70 mališana
221
Vrtić "Kadifica" na Dobrinji od septembra otvara vrata za 70 mališana
Vrtić "Kadifica" na Dobrinji, u čiju je obnovu i adaptaciju Općina Novi Grad Sarajevo uložila blizu 100.000 KM, danas je zvanično ustupljen na korištenje Kantonalnoj javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tim povodom načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktorica JU "Djeca Sarajeva" Mirjana Jovanović-Halilović potpisali su ugovor o dodjeli poslovnog prostora, koji je u vlasništvu Općine Novi Grad Sarajevo.

Prostor u ulici Hamdije Kapidžića na broju 2, gdje je prije rata bio smješten vrtić "Kadifica", a koji je tokom ratnog perioda koristila Dobrinjska gimnazija, u proteklom je periodu potpuno adaptiran i prilagođen potrebama vrtića. Realizacijom ovog projekta, stanovnici Dobrinje početkom naredne školske godine dobit će potpuno nov vrtić, čime će se ublažiti problem nedostatka prostora za boravak najmlađih sugrađana u ovom dijelu općine Novi Grad, saopćeno je iz Općine Novi Grad.Već od septembra u "Kadifici" će boraviti oko 70 mališana podijeljenih u dvije odgojne grupe.

"S obzirom na to da je izražen problem sa nedostatkom kapaciteta u vrtićima na prostoru općine Novi Grad Sarajevo i da je on najizraženiji na Dobrinji, gdje je prošle godine više od 100 djece ostalo neupisano u obdaništa, Općina je hitno krenula u rješavanje ovog problema. Nadam se da će taj problem barem u značajnoj mjeri biti umanjen, a bit će rasterećeni i drugi vrtići u Novom Gradu", kazao je načelnik Efendić.Dodao je da je Vlada Kantona Sarajevo dala saglasnost JU "Djeca Sarajeva" da može zaposliti nove uposlenike i samim tim formirati ovu jedinicu.

"Iako Općina Novi Grad Sarajevo nema direktne ingerencije nad sektorom predškolskog odgoja i obrazovanja, mi imamo jako dobru saradnju s ovom lokalnom zajednicom, koja je i pored adaptacije ovog prostora, prošle godine finansirala nabavku opreme za centralnu kuhinju. Ovaj vrtić bit će jedan od opremljenijih vrtića u Kantonu Sarajevo. Vrlo brzo ćemo raspisati javni poziv za upis djece u vrtić "Kadifica", tako da će roditelji koji žive u ovom dijelu Dobrinje moći planirati upis djece u ovo obdanište", rekla je direktorica Jovanović-Halilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: