BiH
10

Vrijedna donacija kompanije "Telemach" KB "Dr. Safet Mujić"

Klix.ba
Za mališane smještene na odjelu pedijatrije KB "Dr. Safet Mujić" - "Južni Logor" u Mostaru je danas organizovan "Telemach veseli dan". Najmlađima su u ugodnoj atmosferi uručeni pokloni, a najviše su se obradovali različitim vrstama slatkiša koje su specijalno za njih osigurali zaposlenici kompanije Telemach.

Portparol kompanije Telemach, Edina Kurić - Zorlak, Edis Koro, rukovodilac poslovne jedinice Telemach 2 Mostar, Tatjana Jukić, voditeljica rezidencijalne prodaje Mostar i Enis Džihanić, rukovodilac biznis sektora Telemach-a, posjetu bolnici su iskoristili i za doniranje posteljine koju je kompanija Telemach osigurala za cijeli odjel pedijatrije, te savremenih LCD-ova, koji će biti instalirani u nekoliko soba predviđenih za dječije igraonice.

Ispred KB "Dr. Safet Mujić", pedijatrica Samra Boloban zahvalila se delegaciji Telemach-a na donaciji, te ih ovom prilikom upoznala o problemima sa kojom se suočava ova zdravstvena ustanova. "Donacijom Telemach-a smo obnovili pedijatrijski odjel, ali i poboljšali uslove mališana. LCD-ovi su nas posebno obradovali jer će pomoći u zadržavanju pažnje najmlađih prilikom davanja infuzije. Telemach je zaista primjer kako društveno odgovorna kompanija pomaže razvoju lokalne zajednice, ali i kako treba poslovati" - istakla je Samra Boloban, pedijatrica KB "Dr. Safet Mujić".

Kompanija Telemach, koja je u većinskom vlasništvu globalne investicijske kompanije KKR, nedavno je i uručila inhalator, tlakomjer i aspirator pedijatrijskom odjelu „Sveučilišne Kliničke bolnice“ u Mostaru. Otkako je prisutan na tržištu u BiH, Telemach pomaže najosjetljivijim kategorijama stanovništva, ulaže u razvoj lokalne zajednice i doprinosi stvaranju boljih uslova za život građana BiH.