SDP pred Narodnim pozorištem
0

"Vratio se Valter!"

Piše: A. Panjeta
Komšić: "Mislite na vašu djecu, mislite na njihovu budućnost!" (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Više hiljada građana i građanki okupilo se ispred Narodnog pozorišta na završnom skupu Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH). Kandidati SDP-a poručili su im kako se "Valter vratio u grad" te kako će ova stranka ubjedljivo pobijediti na izborima 3. oktobra.

"Nama nije cilj da pobijedimo, nama je cilj da pobijedimo ubjedljivo! Želimo da pometemo vladajuću petorku, da pobijedimo njih četvoricu koje onaj iz Banja Luke voda naokolo k'o mazlume!", poručio je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, te izazvao ovacije prisutnih.

"Poručio sam sinoć kojekakvim bjelosvjetskim hohštaplerima s kojima sam gostovao na televiziji, koji se penju na tornjeve da budu viši i što hoće da grade nekakvih 14 traka puta, i svim ostalim: Vratiće se Valter...", kazao je Lagumdžija, a publika nastavila stihove pjesme bh. banda. Lagumdžija je kazao i kako SDP u kampanjama nije želio koristiti pjevače:

"Nama nije pjevala Hanka, nije nam pjevao ni Halid, a ni Ceca! Njima ne može pomoći ni Michael Jackson!".

Okupljenima je poručio:

"Vratio se Valter! Od ponedjeljka ćemo imati državu za čovjeka!".

U ništa manje energičnom nastupu, član Predsjedništva BiH Željko Komšić i član za još jedan mandat, kazao je kako su izbori u nedjelju bitni za sve.

"Nisu ti izbori bitni nama, nego vama! Mislite na vašu djecu, mislite na njihovu budućnost! Mi nismo bitni, bitni ste vi, i šta vam donosi naša pobjeda. Nije bitan samo Željko Komšić, već SDP, jer bez pobjede SDP-a i ja sam nemoćan. Nema nam nafake bez SDP-a!", kazao je Komšić.

"Neke sam od vas možda i razočarao jer možda nisam uradio sve što ste od mene očekivali. Izvinite, nije bilo iz loše namjere", poručio je Komšić.

Potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić u svom obraćanju spomenuo je i druga dva predizborna skupa koji su se u Sarajevu održavali u isto vrijeme:

"Jedan skup je u Skenderiji, drugi u Zetri. Naš skup je na otvorenom, a oni su se zatvorili. Kriju se!", kazao je Hadžić.

Prisutnima su se obratili i ostali kandidati SDP-a, a možda najenergičniji nastup imao je Fadil Banjanović Bracika, za kojeg su neki prokomentirali da mu nije ni trebalo ozvučenje koliko je bio glasan. Svojim prisustvom podršku SDP-u BiH na večerašnjem skupu dali su i predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović, bivši predsjednik i premijer Makedonije Branko Crvenkovski, te predsjednik SDP-a Crne Gore Ranko Krivokapić.