|

Vozovi krenuli nakon prijetnji otkazima

Vozovi krenuli nakon prijetnji otkazima
0
S
SRNA
18.12.2010. u 10:30
9
komentara
0

dijeljenja
Vozovi krenuli nakon prijetnji otkazima
Višednevni štrajk mašinovođa u Federaciji BiH okončan je sinoć nakon trosatnog sastanka predstavnika sindikata željezničara sa Upravom Željeznica FBiH, koja je štrajkačima zaprijetila otkazom ukoliko ne pokrenu vozove.
Sindikalni vođa Vernes Buljugija rekao je nakon sastanka, završenog sinoć iza 22 sata, da su Uprava i sindikat postigli kompromis, ali o detaljima nije želio govoriti.

On nije mogao reći da li će biti otkazan generalni štrajk željezničara, koji je najavljen za 28. decembar.

"Štrajk je već najavljen, a o njegovom eventualnom otkazivanju razgovarat ćemo sa Upravom tokom narednih dana jer još uvijek imamo neriješenih pitanja", rekao je Buljugija.

Sastanku u depou Željeznica FBiH u Rajlovcu prisustvovali su direktor Željeznica Nedžad Osmanagić, potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović.

Željeznički saobraćaj na prugama u FBiH mašinovođe su obustavile 12. decembra, nezadovoljne odlukom da vozovima na relaciji Sarajevo - Doboj upravlja samo jedan mađinovođa, umjesto dvojice, kako je to ranije bilo.

Vlada FBiH je na sjednici 14. decembra u Mostaru prihvatila prijedlog Uprave Željeznica FBiH o uvođenju radne obaveze u ovom preduzeću, jer je ustanovljeno da je obustavom rada mašinovođa u FBiH nastalo vanredno stanje.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...