{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vozilo E-transformer stiže u Sarajevo

F
4.5.2015. u 11:07
75
19
Vozilo E-transformer stiže u Sarajevo
75
Vozilo E-transformer stiže u Sarajevo
Udruženje građana Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) u partnerstvu sa operaterom sistema za upravljanje otpadnom elektroničkom i električnom (EE) opremom na teritoriji BiH organizira dovoženje multimedijalnog edukativnog vozila "E-transformer".
E-transformer se od "običnog" vozila transformiše u učionicu o upravljanja EE otpadom.

Cilj projekta je privući pažnju javnosti na obavezu odvojenog odlaganja elektroničkog i električnog otpada i povećati svijest građana o opasnostima nestručnog rukovanja i odlaganja otpada za zdravlje ljudi i okoliš, te educirati stanovništvo o uspostavljenom sistemu za prikupljanje otpada, odlaganje i recikliranje.

Projekt sufinansira Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH u okviru projekta "Akcija za prikupljanje elektroničkog i električnog otpada - pokreni se, opameti se".

Za građane Sarajeva ovo vozilo bit će postavljeno na lokacijama Osnovne škole "Osman Nuri Hadžić", City Centra i Ljetne pozornice kod Zemaljskog muzeja od 4. do 8. maja, saopćili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: