Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ja, najlakše je tako, povećati svima i onda reći: "Evo, sad je svima isto." Cijene trebate izjednačiti smanjujući ih, a ne dodatno udarati po džepu građana BiH.
@AlijaOtacNacije Ma ja bih i mogao prezivjeti to sto je velika cifra, ali da instruktori nauce ljude da voze. Jok, oni ih nauce samo ono osnovno. Niko, ali niko od novijih generacija (u zadnjih deset godina, barem u Sarajevu) ne zna paralelno parkiranje.
@AlijaOtacNacije Vidis koliko kontradiktornosti, velicas SDA, a protivis se povecanjima? Ne moze to tako. Ako je SDA odlucila da poveca moras reci bravo SDA, tako i treba, povecajte cijene svega za dobrobit svih nas. Bogami nece biti isplate za ovaj mjesec hahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Je li u tih 1450 KM u Federaciji odnosno 500 KM u RSu uključena i kahva od 100KM prilikom izlaska pred komisiju!??
@mojmoj Pa nema veze. Ovi kamenjarski srbi ce samo polagati kod sumskih i problem rijesen. U ostalom, nece ni polagati, samo ce doplatiti da im se odmah izda dozvola. Vozacke dozvole se danas prodaju kao i diplome. A i zar na kamenjaru ima semafora.
isto kao registracija automobila u brckom jeftinija za 3-4 stoje
Treba detaljno psihološko testiranje za buduće vozače, svi psihopati ne bi smjeli voziti! Zatrubiš mu, a on odmah izlazi iz auta i hoće tuču! da ne nabrajam ostale oblike "ponašanja" vozača...
Znam da ne vole nasi kad mi iz dijaspore kazemo "kod nas u Americi" ali stvarno, kod nas u Americi vozacka kosta oko $50. Ne mogu se sjetit koliko sam platio izlaz na poligon, mozda tako oko $50 isto tako. Instruktor ti ne treba, ako imas nekog u porodici ko ima vozacku dozvolu. Znaci, smijes vozit bilo gdje kao "ucenik" sve dok je s tobom neki iskusan vozac na sjedistu. Kad si spreman, izadjes, uplatis ispit i u roku od 24h imas vozacku.
uvesti predmet u skolu i praksu a ne ovako da se policaci pilave i ko skupi instruktori i ko kriminalci izdavajuci na crno
imam ja lika za manje
Država - najveći reketaš.
U BiH je drzavni kriminal najopasniji jer ga porkrivaju zakonima.
Ja sam svoju platio 900KM u Doboju.
Polagao 2017.te za 750 KM + ljekarsko, pismeni, prva pomoć (35+50+70) i + izlazak na vožnju (120 KM)
U doboju za pare ne moras izlaziti ni na testove ni na voznju.
Nema drzava vise gdje krasti pare pa povisuju cjene, a plate iste, bravo onom ko razmislja kako otjerat narod, sve pohvale👍👍👍👍👍
Pa sto ne provjere ljekarski zooiko idiota i budala pustajuPrije tri godine dolazim na ljekarski i covjek prica na telefon samo se potpisa i nista nit je pogledo jesam li dobar jel mi trebaju kakva pomagala vid nista haj ti sine i nastavi pricati i tako za jedno 30 ljudi cim udjes odmah i izadjes Fuj!!
Treba omogućiti polaganje vozačkog ispita i bez uzimanja časova u auto školama, kao u normalnom svijetu. Ovo je samo naguravanje para u džepove auto škola. Ja ću moje dijete naučiti bolje voziti nego bilo koji instruktor, kao što je i mene naučio moj tata. Vozio sam sa 15 bolje, nego svi vozači koji su položili poslije rata.
"Ukupna cijena osposobljavanja kandidata u Hrvatskoj je od 1.485 KM do 1.932 KM"...znači oko prosječne plaće. po tome bi ekvivalent kod nas bio oko 900 maraka. Sve drugo je previše.
Jedino nasa vozacaka nije priznata u Njemackoj i Sloveniji (samo je B kat. priznata).... kad se i ovo stavi pod kontrolu i uredi ova oblast mozemo ocekovat priznavanje C,E i D kategorija sa podkategorijam u EU.... akobogda