Nebriga nadležnih
21

Vozači Zenicatransa pred Gradsku upravu parkirali autobus: Ovo je prvi, ima još!

E. M.
Autobus ispred Gradske uprave Zenica
Autobus ispred Gradske uprave Zenica
Pred Gradskom uprave Zenice danas je vozač Zenicatransa parkirao autobus s porukom "Ovo je prvi, ima još! Lijep pozdrav, Zenicatrans". Iza poruke se krije nezadovoljstvo ovog javnog preduzeća zbog nedovoljne brige nadležnih za rješavanje njihovih problema.

U izjavi za Klix.ba predsjednik Sindikata radnika Zenicatransa Huso Sarvan je kazao da su današnjim protestom i parkiranjem autobusa samo htjeli skrenuti pažnju gradonačelnika Fuada Kasumovića i Gradske uprave Zenica na preduzeće koje je prepušteno samo sebi.

"Sa samo jednim autobusom željeli smo skrenuti pažnju gradonačelnika i Gradske uprave Zenica na rješavanje problema Zenicatransa jer je stanje postalo neizdržljivo. Ukoliko nam ne posvete pažnju poslat ćemo i druge autobuse pred zgradu", kazao je Sarvan.

Dodao je da su sva javna preduzeća u Zenici zbrinuta, ali da nikoga nije briga za Zenicatrans.

"Bezobrazan je odnos Gradske uprave i gradonačelnika prema putnicima i korisnicima javnog prijevoza", zaključio je Sarvan.

Rok za potpis novog reprograma Zenicatransa s Poreznom upravom ističe uskoro, a dug ovog preduzeća iznosi skoro 5,5 miliona KM. Autobusi su u nikada lošijem stanju, a u više navrata su na to ukazivali i vozači koji su često neispravnim autobusima morali voziti putnike.

Za sada nije poznato koje aktivnosti će Gradska uprava Zenice poduzeti do kraja roka za novi reprogram, ali iz Sindikata su ovim postupkom poručili da je došlo vrijeme za promjene.