Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
a dobro sta da rade oni na kojima su fabricki zatamnjena stakla-da razbijaju sami sebi stakla, sta li već? :(
Mozete biti i za zatamljena stakla, a i protiv njih ali je cinjenica da to koriste masovno lica sa kriminalnim naravima,naravno to izaziva i psihicku nelagodu kod gradzana kada se nalaze u blizini takvih vozila.Na zapadu je to regulisano zakonom koji izricito zabranjuje takva stakla.Pojednci to koriste ali ako imaju dozvolu od nadleznih organa .Moj licni stav je da sam protiv tih ´zatamljenih stakala.
svaka čast policiji RS-a. I jesu se kurćili ovi sa zatamljenim staklima i crnim naočarima. Ja bi zabranio i sunčane naoćale za vrijeme vožnje jer su toliko crne da ništa kroz njih ne vidi.
@opel zafira I kod mene su prednja blago tonirana ali nisu zatamnjena. Da li neko ima link na aktuelni zakon koji ovo tretira?
Glupog naslova? Vozači moraju ukloniti folije na staklima a ne stakla !
http://www.opel.hr/vehicles/opel_range/cars/zafira/indeks.html
http://www.google.ba/imgres?q=opel+zafira&um=1&hl=hr&sa=N&biw=1600&bih=736&tbm=isch&tbnid=CQOn85L8_kTDSM:&imgrefurl=http://www.opel.hr/vehicles/opel_range/cars/zafira/indeks.html&docid=NbOLYTjQlqgRqM&imgurl=http://www.opel.hr/content/dam/Opel/Europe/master/hq/en/01_Vehicles/01_PassengerCars/Zafira/01_ModelOverview/01_Images/Zafira_ModelOverview_mm_1_Fallback_990x374_1050_za105_e04_090.jpg&w=990&h=374&ei=MoYmT4z3NcXftAbg4LHJDg&zoom=1&iact=hc&vpx=143&vpy=225&dur=5248&hovh=138&hovw=366&tx=252&ty=93&sig=115462412644305410340&page=1&tbnh=80&tbnw=211&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0
@ Tile, kod mene su i prednja stakla zatamnjena ali manje od zadnjih. Nema ništa u saobraćajnoj ali ima na računu u dodatnoj opremi, tako da mogu samo svirati borbene.
Imam auto koje ima fabrički tonirana stakla od B stuba dalje što znači bez vozačevih i suvozačevih stakala. To čak nije dodatna uprema već osnovna za to vozilo. Sve i kada bi htio naručiti vozilo bez toga, ne može. Uostalom, tako je dozvoljeno u EU i ne vidim razloga da mi zbog toga kod nas prave probleme. U saobraćajnoj mi nije ništa upisano kao što ni drugi nemaju. Imam rođaka iz Slovenije i ima auto sa istim zatamnjenjem i ne piše mu ništa u dokumentima. Eh sada. Neki dan su me zaustavili kod nas u Sarajevu i kazali da to nije dozvoljeno. Pokazao sam im da nisu folije već fabrički tonirano. Optužili su me da sam dodatno naručio takva stakla. Bio sam uporan da je to tako a ako žele neka me prijave a ja ću dokazati da nisam naručio već je to standard pa sve i da sam naručio to je dozvoljeno. Pustili su me kao, neka bude ovaj put. Sada me stvarno zanima ima li gdje zakon koji ovo obrađuje? Može li se naknadno zaljepiti folija po nekim propisimi i kakva? Ko to atestira?
U svim normalnim dzavama je kaznjivo zatamniti stakla vozaca i suvozca kao i vjetrobrana, samo u banana drzavi nije.
Glup zakon - imao sam foliu i morao sam je skinuti baš zbog ovih u Ent.RS Ali folia ima dobre strane -štiti unutrašnjost od sunca, štiti vozača od stakla pri pucanju, od toplote a i jeftina je ko je zna dobro postaviti .
imam i ja tvornički zatamjena stakla ali su iznutra dobro vidi za razliku od ovih sa folijom koji noću vide samo naprijed.
@pitalac: Glupane, ovo se odnosi na one koji sami sebi zatamnjuju stakla, nemoj se pravit pametan kad za tim nema potrebe.
kod mene su tonirana stakla 30% ... ljeti mi je to spas... ali kad vidim ove sabane sa golf 2 i 80% zatamnjena stakla dodje mi da povracam
-Problem samo skinuti extra nalijepljene folijei to je to.