BiH
0

Vozači se pozivaju na oprez zbog biciklističke trke Banja Luka-Beograd

SRNA
Učesnici Međunarodne biciklističke trke "Banja Luka - Beograd", prolaze danas pored Bijeljine zbog čega iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske apeluju na vozače da voze opreznije na dionici Bijeljina - Granični prelaz Pavlovića Most te da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Na putevima u BiH saobraćaj je jutros slabijeg intenziteta i odvija se po mjestimično vlažnim kolovozima, a zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama gdje se izvode radovi.

AMS upozorava na česte odrone zemlje i kamena na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Zbog rekonstrukcije kolovoza na magistralnim putevima Trnovo - Šćepan Polje i Gacko-Tjentište, saobraćaj se odvija usporeno, a na regionalnom putu Tišća - Šekovići saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog deminiranja terena na dionici Gradačac - Pelagićevo, na lokalitetu Brđani, kao i na putnom kravcu Orlovo - Kadanj, na Karauli, od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, a potom petnaestominutnog propuštanja vozila.

 Zbog radova na sanaciji klizišta Čemerno, na magistralnom putu Foča - Čemerno - Gacko sva vozila ukupne mase do 15 tona i vozila izvođača radova preusmjeravaju se na privremeno izgrađenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 12 tona.
Na putu Karanovac - Kneževo u mjestu Karanovac zabranjuje se saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona, a alternativni putni pravac je Banja Luka - Crna Rijeka - Ugar - Jajce - Donji Vakuf - Turbe.

U Federaciji BiH, na dionicama gdje se izvode radovi saobraća se uz privremeno postavljenu signalizaciju. Riječ je o pravcima Lašva - Kakanj, Posušje - Široki Brijeg, Kupres - Bugojno, Bugojno - Donji Vakuf - Jajce i Bihać - Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.