BiH
0

Vozač GRAS-a zadobio teže fizičke povrede u napadu na okretnici u Butmiru

FENA
Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo saopćeno je danas da se 24. juna u 21.50 sati u naselju Butmir dogodio još jedan u nizu napada na vozno osoblje KJKP GRAS. Tom prilikom je napadnut vozač autobusa A.A. (61 godina) koji je saobraćao na lniji br. 32 Ilidža - Butmir.

"Vozač GRAS-a je zadobio teže fizičke povrede glave, vrata i koljena, koji su konstatirali ljekari CUM-a Sarajevo, a trenutno je na bolovanju", navodi se.

U saopćenju GRAS-a se navodi da se taj incident dogodio po dolasku na okretnicu kod poligona u Butmiru. Pomenuti vozač je tom prilikom prednjim dijelom autobusa ušao u okretnicu, ali zbog parkiranih šest kamiona u okretnicu nije mogao uči cijelom dužinom. Za to vrijeme putnička vozila na saobraćajnici nisu mogla prolaziti i svirala su autobusu da se skloni, te je i vozač autobusa dva puta zasvirao kako bi pozvao vozače kamiona da pomaknu vozilo i tako omoguće normalno odvijanje saobraćaja.

"Međutim, iz obližnje kafane/granapa izašla su dva čovjeka. Ušli su u autobus i predstavili se kao vozači kamiona. Vozač GRAS-a im je objasnio da ne može okrenuti vozilo i nastaviti rad i zamolio uh da pomjere vozila. Vozači kamiona, koji su prema izjavi vozača autobusa bili u alkoholiziranom stanju, pitali su vozača GRAS-a šta hoće u ovo doba i izrekli brojne psovke, a potom izašli iz autobusa. Vozač GRAS-a je zatvorio vrata i radio stanicom pozvao centralnog dispečera i informirao ga o tom problemu. Šestorica vozača kamiona nasilno su otvorila vrata autobusa i fizički pretukla vozača i kamionima pobjegli s mjesta događaja," navodi se u saopćenju. Iz GRAS-a navode da su u autobusu bila i dva putnika, te da je uviđaj obavila PU Ilidža.

Iz GRAS-a apeliraju na građane da se korektno odnose prema djelatnicima i vozilima GRAS-a, a na taj način i prema korisnicima javnog gradskog prevoza kako bi građanima omogućili neometan i bezbjedan prijevoz.