Vozač GRAS-a ponuđeni novac za kartu nazvao provokacijom

S
Sarajevo-x.com
1.12.2011. u 07:45
0
158
Vozač GRAS-a ponuđeni novac za kartu nazvao provokacijom
0
Vozač GRAS-a ponuđeni novac za kartu nazvao provokacijom Foto: Arhiv
I pored ogromnog duga od 90 miliona KM pojedini vozači GRAS-a sebi uzimaju za pravo da putniku ne prodaju kartu iako im uredno ponudi novac za kupovinu.
U neuobičajenoj i pomalo nevjerovatnoj situaciji našao se naš čitatelj (identitet poznat redakciji) koji nam se obratio rekavši da mu je vozač GRAS-a odbio prodati kartu na autobuskoj liniji Dobrinja - Vijećnica. Razlog - putnik je ponudio novčanicu od 50 KM, jer, kako tvrdi, nije imao sitnijeg novca.

Neljubazni vozač GRAS-a mu je odbio prodati kartu nazvavši ga provokatorom. Na tome nije stao pa je čitatelju, pred ostalim putnicima, rekao da izađe iz autobusa.

Prepirka je trajala nekoliko minuta, nakon čega je jedna od putnica izvadila novac i platila kartu. Vozač je novac prihvatio bez ikakvih pitanja i putniku dao kartu.

Ovaj slučaj prijavljen je Odjelu za žalbe GRAS-a koji je reagovao i žalbu proslijedio rukovodiocu Autobuskog saobraćaja.

Kako je rekao naš čitatelj, nakon nekoliko poziva, dobio je odgovor na žalbu.

"Vozač je dužan prodati kartu na zahtjev putnika. Putnik je dužan po mogućnosti pripremiti sitan novac prilikom ulaska u vozilo, a zbog brže manipulacije oko izdavanja karte. Vozač je morao prihvatiti novac i putniku izdati kartu. Utvrđen je identitet vozača i radi se o vozaču Š.J. Vozač će biti pozvan na disciplinsku odgovornost", navedno je u odgovoru na žalbu.

Pokušali smo kontaktirati rukovodioca Autobuskog saobraćaja kako bismo ga pitali šta znači disciplinska odgovornost i na koji način će vozač eventualno biti kažnjen, ali se nije javljao na telefon.

Zaista je nevjerovatna reakcija vozača autobusa koji u vremenima poput ovih odbija uzeti novac za uslugu i spremniji je na svađu nego na jednostavno vraćanje kusura. U svakom slučaju, raduje odgovor nadležne službe ovog preduzeća koja je pravovremeno reagovala i pozvala vozača na disciplinsku odgovornost.


Komentari (158)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: