Bez alternative
17

Voz koji je krenuo jutros iz Sarajeva za Mostar više od tri sata stoji kod Raštelice, putnici uznemireni

Piše: M. N.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Putnici koji su jutros vozom krenuli iz Sarajeva prema Mostaru, više od tri sata stoje u blizini Raštelice zbog kvara na mreži na relaciji od Konjica do Raštelice.

Putnici su uznemireni jer niko od posade voza im nije mogao reći kakav je kvar u pitanju niti kojim se intenzitetom popravka vrši.

"Nemaju nikakva obavještenja za putnike, osim da im je žao. Informativni i dispečerski centri u Sarajevu, Mostaru, Konjicu nemaju nikakve informacije za putnike u vozu. Mogućnost alternativnog prijevoza ne postoji", rekao je jedan od putnika u izjavi za Klix.ba.

Naveli su i kako bife u talgo vozu ne radi, pa ne mogu popiti ni tople napitke. Poručuju da su gladni i žedni.

"Trenutno se nalazim u talgo vozu koji je krenuo iz Sarajeva prema Mostaru, voz je u zastoju preko tri sata zbog kvara na mreži, zaustavljen je u blizini Raštelice na brdu iznad glavne magistrale. Niko od uposlenika Željeznica ne daje bilo kakve informacije putnicima, saznali smo iz centrale u Sarajevu da su uposlenici Željeznica bili upoznati s kvarom prije polaska voza ali nisu obavijestili nikoga od putnika. Putnici su u vozu već 4 sata (1 sat vožnje i 3 sata zastoja), bife u vozu ne radi, teren u blizini je nepristupačan, nema bilo kakve trgovine u blizini", požalio nam se čitatelj iz voza.

Iz Željeznica FBiH je rečeno za Klix.ba kako je došlo do kvara na kontaktnoj mreži na relaciji od Konjica do Raštelice. Uzrok je najvjerovatnije ledena kiša koja je padala prethodnu noć i jutro.

"Pokušavalo se pustiti u kontakt, ali kad god bi to učinili negdje bi izbacilo. Sada ćemo na toj relaciji uvesti dizel vuču. Lokomotiva je već krenula iz Sarajeva", rečeno nam je u Željeznicama FBiH.

Voz koji je blokiran kod Raštelice trebao bi nastaviti put do 12 sati.