BiH
0

Volontiranje je cool: Volonterske potvrde za 60 učenika iz općine Centar

Klix.ba
Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa je organizovao svečanu dodjelu volonterskih potvrda za 60 učenika koji su sudjelovali u projektu "Volontiranje je cool 2015!"

Ceremonija svečane dodjele volonterskih potvrda je održana 18.03.2016. godine u prostoriji Centra za kulturu Sarajevo za učenike OŠ Safvet-beg Bašagić, Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak i Isak Samokovlija.

Ovi učenici su u proteklom periodu kroz različite volonterske aktivnosti dali značajan doprinos razvoju lokalne zajednice i skrenuli pažnju na vrijednost uključivanja u dobrovoljni rad.

Prisutne učenike je pozdravila predsjednica Centra za razvoj omladinskog aktivizma Croa Amela Sirovina, a riječi podrške je uputila i članica savjetodavne grupe Varja Nikolić.

Dodjela je popraćena filmom sa završne manifestacije pomenutog projekta na kojoj su svoje volonterske radove predstavile 23 osnovne škole iz Mostara, Sarajeva, Stoca, Konjica i Goražda.

Pored ovih učenika, volonterske knjižice su u proteklom periodu uručene volonterima projekta iz Stoca, Mostara, Konjica i Goražda.

Projekat "Volontiranje je cool!" se realizuje od 2011. godine, a cilj je podizanje svijesti o važnosti volonterizma i društvene odgovornosti kod učenika osnovnih škola.