BiH
16

Volontiranje je cool: Volonterske potvrde za 60 osnovaca sa Ilidže

Klix.ba
Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa je organizovao svečanu dodjelu volonterskih potvrda za 60 osnovaca koji su sudjelovali u projektu "Volontiranje je cool 2015!"

Ceremonija svečane dodjele volonterskih potvrda je održana 21. marta u sali Općine Ilidža u 12:00 sati za učenike: JU "Četvrte osnovne škole", JU "Pete osnovne škole“ i JU" Sedme osnovne škole“ Ilidža.

Učenici ovih škola su u proteklom periodu svojoj loklanoj zajednici kroz različite volonterske aktivnosti poklonili preko 6.000 volonterskih sati i tako skrenuli pažnju na vrijednost volonterizma kod mladih.

Prisutnim učenicima se pozdravnim riječima obratila predsjednica Udruženja Croa, Amela Sirovina kao i pomoćnik načelina Općine Ilidža Denis Muhović.

Općina Ilidža je ujedno i podržala pomenuti projekat, a Denis Muhović je potaknuo učenike da nastave sa volonterskom praksom i u budućem periodu.

Dodjela je popraćena filmom sa završne manifestacije pomenutog projekta na kojoj su svoje volonterske radove predstavile 23 osnovne škole iz Mostara, Sarajeva, Stoca, Konjica i Goražda.

Pored ovih učenika, volonterske knjižice su u proteklom periodu uručene volonterima projekta iz Stoca, Mostara, Konjica i Goražda.

Projekat "Volontiranje je cool!" se realizuje od 2011. godine, a cilj je podizanje svijesti o važnosti volonterizma i društvene odgovornosti kod učenika osnovnih škola.