{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volontiranje će se priznavati kao radno iskustvo

F
20.3.2012. u 10:59
1
39
Volontiranje će se priznavati kao radno iskustvo
1
Volontiranje će se priznavati kao radno iskustvo
Foto: Ilustracija
Prihvatanjem Nacrta zakona o volontiranju, u Sarajevu je nastavljena 12. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
Dugoročni volonterski rad priznavat će se kao radno iskustvo, jedna je od odrednica ovog teksta.

To je veoma bitno, posebno za mlade ljude kod zapošljavanja jer se konkursnim uvjetima, osim odgovarajuće diplome, najčešće zahtijeva radno iskustvo, rečeno je tokom rasprave.

Nacrt je upućen u šezdesetodnevnu javnu raspravu, a Mirza Ustamujić iz parlamentarne komisije za pitanja mladih naglašava da je jedan od naročitih kvaliteta teksta njegova priprema u saradnji s nevladinim sektorom.

Pokazao je i da mladi ljudi iz svih stranaka mogu uspješno sarađivati na donošenju nekog zakona, a u ovom slučaju on posebno odgovara mladoj populaciji, naveo je Ustamujić.

U preostalom dnevnom redu sjednice je među ostalim pitanjima operativni program ovogodišnjeg rada Federalne vlade, kao i njen radni program za period do 2014. godine.

Predložene su također tri federalne strategije, jedna za prevenciju, tretman i kontrolu malignih neoplazmi, druga za razvoj namjenske industrije, a treća se odnosi na ekonomski razvoj Federacije BiH u kontekstu razvoja turizma.

Poslanici na ovoj sjednici treba da se izjasne i o finansijskom ovogodišnjem planu Federalne regulatorne komisije za električnu energiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: