{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volonteri iz čitavog svijeta na bosanskim piramidama

F
5.7.2010. u 11:08
0
24
Volonteri iz čitavog svijeta na bosanskim piramidama
0
Volonteri iz čitavog svijeta na bosanskim piramidama
U Visokom trenutno boravi desetine volontera iz Amerike, Evrope, Afrike i Azije koji rade na arheološkim lokacijama Bosanske doline piramida.
Riječ je o učesnicima Međunarodne radne akcije volontera "MRAV". Njihovo prisustvo uočljivo je u gradu i na svim lokacijama kojima rukovodi Fondacija: na betonskim blokovima u podnožju Bosanske piramide Sunca, popločanim terasama Bosanske piramide Mjeseca, tumulusu u Vratnici i prahistorijskom podzemnom labirintu "Ravne".

Volonteri i stručni tim Fondacije uređuju turističku infrastrukturu Visokog, održavaju postojeće arheološke sonde na zidovima piramida, otkrivaju i podgrađuju nove metre misterioznih podzemnih prolaza i prostorija, pronalaze arheološke artifakte. Građani i poduzetnici Visokog daju podršku volonterima, donose hranu i zajedno se raduju novim otkrićima.

U četveromjesečnom periodu juni-septembar na lokacijama će raditi 40 arheologa iz Malezije, Mađarske, Italije, Hrvatske, Kanade, SAD i Egipta, ali i 450 volontera s pet kontinenata što potvrđuje status Bosanske doline piramida kao najznačajnijeg arheološkog nalazišta u svijetu. U njedrima Bosne dešava se jedinstveni spoj arheologije i turizma, kulture i sporta i druženja mladih iz čitavog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: