{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volonteri iskoristili lijepo vrijeme za sadnju drveća i akciju čišćenja

4.10.2015. u 14:40
143
12
Volonteri iskoristili lijepo vrijeme za sadnju drveća i akciju čišćenja
143
Povodom predstojeće velike volonterske akcije sadnje drveća "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan", dvadeset vrijednih volontera su iskoristili lijepo vrijeme za čišćenje i sadnju drveća.
U subotu, 3. oktobra, u deset sati počela je akcija sadnje drveća na brdu Grdonj iznad Sarajeva.

Zasađeno je 300 sadinica koje je doniralo KJP Sarajevo šume, a akciju je podržao Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini i ambasador Lars-Gunnar Wigemark lično.

Ova akcija imala je za cilj da pripremi volontere za koordinaciju velike akcije "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan" koja će biti održana 24. oktobra. 2015. godine na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Volonterima je demonstrirano kako pravilno zasaditi sadnice i koordinisati rad na terenu.

Nakon sadnje volonteri su se uputili prema ilegalnoj deponiji otpada koja se nalazi u dvorištu Gradjevinskog fakulteta u Sarajevu. Za nepunih sat vremena očišćena je velika količina otpada, a volonteri se nadaju da će ova lokacija ostati i dalje čista i lijepa.

"Nadamo da će ove dvije akcije probuditi svijest i potaći građane da slijede naš primjer, te da će nam se brojni volonteri pridružiti u narednoj akciji sadnje koju uskoro organizujemo", istakli su volonteri projekta "Let's Do It".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: