{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Volim da biram" - motivaciona kampanja za izlazak žena na izbore

F
20.9.2010. u 14:25
0
1
"Volim da biram" - motivaciona kampanja za izlazak žena na izbore
0
"Volim da biram" - motivaciona kampanja za izlazak žena na izbore
Centar za edukaciju “Pro Educa“ kreirao je motivacionu kampanju “Volim da biram” da bi podstakao žene u BiH da izađu na izbore i glasaju za one kandidate za koje smatraju da će najbolje zastupati interese žena.
“Cilj kampanje jest da motivira što veći broj žena u BiH da izađu na izbore i time daju veći legitimitet izabranim predstavnicima vlasti, te da odaberu najbolje među ponuđenim kandidatima i kandidatkinjama koji bi zastupali njihove interese“, istakla je portparolka Pro Educe Sonja Maličević.

Kampanja nema namjeru da sugeriše za koga treba glasati, da li će biti u pitanju žena ili muškarac, već se fokus stavlja na izbor najsposobnijih koji će zastupati interese i građana i građanki.

“Pro Educa” je kreirala kampanju “Volim da biram” jer različite studije pokazuju da su žene u prosjeku manje zainteresovane za politička zbivanja i rjeđe izlaze na izbore.

Prepoznajući žene kao veoma značajnu ciljnu grupu društva kojoj se u BiH ne pruža dovoljno pažnje na adekvatan, stimulirajući i razvojan način, “Pro Educa“ je pored kampanje “Volim da biram” pokrenula i trogodišnji projekt “Žene lideri 21. vijeka” želeći otvoriti nekoliko značajnih tema za žene u BiH i istaći njihovu ulogu u organizacijama, u ekonomiji, edukaciji, politici, nauci i menadžmentu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: