{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojska pomaže u Trnovu i Kalinoviku

F
9.12.2010. u 18:02
0
0
Vojska pomaže u Trnovu i Kalinoviku
0
Vojska pomaže u Trnovu i Kalinoviku
Foto: AP
Predsjedništvo Bosne i Harcegovine održalo je u četvtak drugu hitnu sjednicu, na kojoj je donijelo Odluku o angažiranju pripadnika i resursa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagiranju na prirodne i druge katastrofe ili nesreće u općini Trnovo.
"Ovom odlukom odobrava se angažiranje i daje ovlaštenje ministru odbrane Bosne i Hercegovine za razmještaj pripadnika, jedinica i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagiranju na prirodne i druge nesreće", saopćeno je.

Oružane snage BiH pružit će pomoć civilnim organima u reagiranju na prirodnu nesreću - klizište na brani HE Bogatići u općini Trnovo, te pomoći civilnim organima u raščišćavanju klizišta.

Predsjedništvo BiH donijelo je, na današnjoj sjednici, i Odluku o angažiranju pripadnika i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagiranju na prirodne i drhttp://www.sarajevo-x.com/cms2/?section=edit&sifra=101209114uge katastrofe ili nesreće u općini Kalinovik.

Ovom odlukom odobrava se angažiranje i daje ovlaštenje ministru odbrane BiH za razmještaj pripadnika, jedinica i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagiranju na prirodne i druge nesreće.

"Oružane snage BiH pružit će pomoć civilnim organima u reagiranju na prirodnu nesreću - obrušavanje zemljišta na putnim komunikacijama u općini Kalinovik.

Zadatak Oružanih snaga BiH je pomoć civilnim organima u raščišćavanju puta na pravcima Ulog - Trnovica i Ulog - sela u općini Trnovo", navodi se.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: