Predsjedništvo BiH
0

Vojska pomaže u Trnovu i Kalinoviku

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjedništvo Bosne i Harcegovine održalo je u četvtak drugu hitnu sjednicu, na kojoj je donijelo Odluku o angažiranju pripadnika i resursa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagiranju na prirodne i druge katastrofe ili nesreće u općini Trnovo.

"Ovom odlukom odobrava se angažiranje i daje ovlaštenje ministru odbrane Bosne i Hercegovine za razmještaj pripadnika, jedinica i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagiranju na prirodne i druge nesreće", saopćeno je.

Oružane snage BiH pružit će pomoć civilnim organima u reagiranju na prirodnu nesreću - klizište na brani HE Bogatići u općini Trnovo, te pomoći civilnim organima u raščišćavanju klizišta.

Predsjedništvo BiH donijelo je, na današnjoj sjednici, i Odluku o angažiranju pripadnika i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagiranju na prirodne i drhttp://www.sarajevo-x.com/cms2/?section=edit&sifra=101209114uge katastrofe ili nesreće u općini Kalinovik.

Ovom odlukom odobrava se angažiranje i daje ovlaštenje ministru odbrane BiH za razmještaj pripadnika, jedinica i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagiranju na prirodne i druge nesreće.

"Oružane snage BiH pružit će pomoć civilnim organima u reagiranju na prirodnu nesreću - obrušavanje zemljišta na putnim komunikacijama u općini Kalinovik.

Zadatak Oružanih snaga BiH je pomoć civilnim organima u raščišćavanju puta na pravcima Ulog - Trnovica i Ulog - sela u općini Trnovo", navodi se.

Vezani članci