|

Vojska Kristova unijela duh Božića u Mostar: Bog nas ljubi, ljubimo jedni druge

Vojska Kristova unijela duh Božića u Mostar: Bog nas ljubi, ljubimo jedni druge
54
Piše: A. B.
25.12.2015. u 08:20
63
komentara
54

dijeljenja
1/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
2/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
3/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
4/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
5/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
6/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
7/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
8/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
9/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
10/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Zajednica Vojska Kristova, koja djeluje u župi Svetog Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru, svojim nesebičnim zalaganjem, kroz različite aktivnosti, uspješno je u grad Mostar donijela duh Božića. Blagdan Božića za 30 članova ove zajednice predstavlja period kada svoje vrijeme provode u miru i blagostanju, pružajući drugima ljubav.
Uz sve to, svojim zalaganjima unijeli su Mostarcima radost u srce. Vrijedne ruke članova zajednice izradile su jedinstvene ručno izrađene božićne ukrase i adventske vijence.

Don Ivan Marčić kazao je kako upravo u ovom periodu rade što je više moguće kako bi ponuda za vrijeme Božića bila što raznovrsnija.

"Svaki ukras je jedinstven te se pri izradi pridavala pažnja i najmanjim detaljima. Ono što nas je pozitivno iznenadilo je veliko interesovanje građana za naše proizvode. Novac od prodaje ukrasa ulažemo u naše nove projekte", kazao je Marčić.

Svoje rukotvorine Vojska Kristova izložila je na Malom blagdanskom sajmu, gdje su ujedno u čast blagdana priredili i podjelu 600 porcija graha za sve građane koji su nakon ove geste uživali u božićnoj čaroliji koju su im priredili.


Uz liker "Srce slatko" koji se posebno pravi po tajnoj recepturi i koji je na području Hercegovine postao prepoznatljiv brend građanima nije nedostajalo zabave. Upravo su druženje, topla riječ, zajedništvo te veselje u božićnom vremenu, bili i cilj organizovanja ove akcije.

Nakon niza aktivnosti, kao vrhunac svega, Zbor Vojske Kristove snimio je spot za pjesmu "Anđeo ratnik" koji su u potpunosti realizovali sami. Ipak, zajednica za vrijeme Božića uglavnom miruje, a vezani su za župu i pjevanje na svetoj misi.

"Mi se trudimo da sve ono što radimo svjedoči našu vjeru, a to je prvenstveno ljubav i otvoreno prema svakome. Obično za Božić svi odemo na svetu misu, a potom druženje nastavljamo u krugu porodice", kazao je Marčić.

Don Ivan Marčić je uz čestitanje Božića poslao i poruku: "Bog nas ljubi, ljubimo jedni druge".

Zajednica nakon praznika nastavlja aktivan rad gdje svakodnevno pomažu socijalno ugroženim građanima, a zbor će nastaviti slavlje na svetim misama. Svi zajedno posvetit će se uljepšavanju blagdana koji dolaze nakon Božića, a otkrili su nam tajnu kako za predstojeći Uskrs već spremaju još jedno iznenađenje Mostarcima.
Prijavi grešku


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...