{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojska i mještani saniraju bijeljinski dašnički nasip

F
23.5.2014. u 14:12
0
3
Vojska i mještani saniraju bijeljinski dašnički nasip
0
Vojska i mještani saniraju bijeljinski dašnički nasip
Foto: Klix.ba
U Bijeljini su danas nastavljeni radovi na sanaciji dašničkog nasipa uz angažovanje stotinu pripadnika vojske i isto toliko mještana Crnjelova.
Vrši se kontrola nasipa i interventno djelovanje prilikom pojave procurivanja. Također, vrši se i proširivanje otvora na drinskom nasipu, saopćeno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pored radova na nasipima, jedna od težišnih aktivnosti je uklanjanje uginule stoke na punktovima u Brocu (Brodac-Velino Selo-Ostojićevo-Balatun) i punktu Batković-Ostojićevo.

Na punktu u Brocu angažovan je vojni kamion za dostavljanje opreme i hrane i pet limenih čamaca sa pripadnicima Civilne zaštite, jedan čamac Ribarskog udruženja i jedan čamac lokalnog stanovništva.

Istovremeno, na punktu se nalaze i veterinarske ekipe, kao i ekipe AD "Komunalac" Bijeljina. Na drugom punktu Batković-Ostojićevo, angažovan je kamion Oružanih snaga za dostavljanje hrane i potrebne opreme, kao i tri čamca Civilne zaštite.

Za kontrolu poplavljenog područja, angažovan je čamac Civilne zaštite sa pripadnicima Civilne zaštite i MUP -a.

Na poslovima uklanjanja uginule stoke, angažovano je vozilo za prikupljanje uginule stoke iz Inđije.

Na području Mjesne zajednice Janja, ekipe za dezinfekciju iz Doma zdravlja i Insituta za javno zdravlje vrše dezinfekciju, dok se vojna cisterna za dezinfekciju nalazi na području Mjesne zajednice Pučile. Također, vrši se dezinfekcija raspuštenih kolektivnih centara.

Na terenu u Mjesnoj zajednici Dvorovi, vrši se prokopavanje kanala za odvodnju suvišnih voda, kao i crpljenje vode na gradskom području od Teritorijalne vatrogasne jedinice.

U Gradu se vrši odvoz kabastog otpada. Na ovim poslovima angažovan je "Komunalac" Bijeljina.

Snabdijevanje vodom i električnom energijom je uredno.

Na 16 punktova, na teritoriji Grada Bijeljina, vrši se raspodjela hrane stanovništvu ugroženom od poplava, kao i stočne hrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: