Britanska donacija
212

Vojnici kasarne Rajlovac dobili novu laboratoriju za učenje stranih jezika

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Velika Britanija donirala je kasarni Rajlovac, odnosno Oružanim snagama BiH, savremenu laboratoriju za učenje stranih jezika.

"Riječ je o donaciji Velike Britanije Oružanim snagama BiH, radi se o tri laboratorije. Jedna je u čapljini, jedna u Tuzli, a jedna ovdje u Rajlovcu. Prethodne dvije su namijenjene za 20 učesnika, a ova u Rajlovcu za 40 učesnika", rekao je zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić.

Kako je rekao, ovo je nastavak pomoći Velike Britanije Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane.

"Ističem izvanredan doprinos u kontekstu obuke naših oficira u Travniku. Učenje stranih jezika je posebna priča jer interoperabilnost ASOBiH i sposobnost naših ljudi da učestvuju u misijama mira, ne bi bila moguća bez toga", rekao je Jusić.

Ambasador Velike Britanije Matthew Field kazao je kako je osavremenjavanje Oružanih snaga BiH od interesa za Veliku Britaniju.

"Drago mi je što sam danas dio otvorenja ovih laboratorija koje su važan dio britanskih investicija u OSBiH. Stalno slušam da su vaši vojnici koji učestvuju u mirovnim misijama visokoobučeni i mi to podržavamo i nastavit ćemo podržavati u budućnosti", rekao je Field.