{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojni penzioneri traže oslobađanje Divjaka

F
21.7.2011. u 16:02
0
4
Vojni penzioneri traže oslobađanje Divjaka
0
Vojni penzioneri traže oslobađanje Divjaka
Jovan Divjak (Foto: Arhiv/Vanja Lisac)
Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH pridružuje se širokom frontu bosanskohercegovačkih patriota i oštro protestira protiv austrijskih vlasti zbog neopravdano dugog zadržavanja generala Jovana Divjaka u Beču, saopćeno je danas iz ovog udruženja.
- General Jovan Divjak je dokazani patriota, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu, a svojim likom i djelom je dostojno reprezentovao oficira Armije Republike Bosne i Hercegovine i njegova ratna prošlost je javna i kristalno čista, navodi se u saopćenju.

U protekloj agresiji na državu BiH u periodu od '92.-'95. Armija R BiH je poštivala ratno pravo i kodekse ratovanja u čemu je veliku zaslugu imao i general Jovan Divjak. Politička dešavanja u svijetu pa samim tim i na Balkanu ne smiju koristiti za taoce časne i poštene vojnike u koju kategoriju pripada i general Divjak.

- Mi, saborci generala Divjaka, tražimo od Vlasti Republike Austrije da shodno evropskim načelima demokratije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, odmah dozvole povratak u BiH generalu Divjaku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: