Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da divno je kad si penzioner sa 40 godina zivota i to ides u punu penziju. Ostali trebaju 40 do 45 godina radit za to. Zato neradnici malo popustite, sta bit o htjeli jos ratovati.
@Čaša, članice NATO ne zbrinjavaju niti svoje veterane na propisan način kako oni to očekuju, a da zrinu naše povlaštene umirovljenike.
http://www.24sata.hr/svijet/isil-prijeti-nevjernike-ubiti-izdajnicki-vladu-bih-srusiti-455240
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
HAHAHAHAHAHA kave ba POVOLJNE PRIJEVREMENE VOJNE PENZIJE ????Pa SAD bi propale kad bi davale takve penzije.Tražite borački dodatak i tačka.Penzije se zarađuje uplatom i stažom a ne ratovanjem majmuni jedni.
Napuši mi se svak koji stavi minus mora da je jedan od ovih """izmučenih"" i zaslužnih od 40 god.
e zato nam ti penzioneri sad prave sirotinjske zabave (prave djecu), e onda idu tražit posla sebi , tj. nekome otet posao i još hoče penziju i to punu , pa zašta bolan nebio , čime su to zaradili da sam ja neko (u lične dokumente upisati penzioner , nek se zna ) pa bujrum traži posla a ako neko smije nek te zaposli , tražili ste dobili ste . ali ništa od toga naopaka država , naopak ja , pa i sve ostalo ....
pojedinci hoce penziju sa 44 mjeseca ratnog staza i 5 godina provedenih u ARBIH poslije dejtona a nisu imali ni 35 g starosti
Da znaju ovi obicni penzioneri koliko trpe radi vas i kolko vi unistavate fond, da nije Vas gospodo "povlasteni" prosjecna penzija iz fonda bi bila oko 800 Km - i to glat, a za Vas kao glasacku masineriju Vlada nije uplatila nista!Nikad nista nije uplaceno po osnovu onih istih zakona i uredbi po kojima ste isli!
ukinuti ove ublehe os vojnih penzija... 105. ravnicarska minhenska u Alipasinoj, uglavnom... radi stoko
da vam peder kaže... možete tu stajati 1000 godinu, ništa od toga, sve dok ne odete do obližnjeg energopetrola i kupite drugo slova abeceda plus 2 broja
http://www.24sata.hr/svijet/isil-prijeti-nevjernike-ubiti-izdajnicki-vladu-bih-srusiti-455240
Ah divno. Gomila povlastenih neradnika trazi vise novca. U fond PIO/MIO su uplatiili toliko novca da mjesecno ih sljeduje 3KM, a traze povlastene mirovine.
Odoh kod sebije da me zaposli
Sacekajte malo Novalic ce se obratiti sigurno samo sad ne moze od smijeha, a kad se obrati poslat ce vas u pm. Osim u slucaju da zapalite tu zgradu, tada ce vas shvatit ozbiljno.
Brato, kod nas u HZHB svi imaju bejha penziju, a dosta ih je sredilo i rvatsku, bome smo se dobro borili...
PENZIONERI U PUNOJ SNAZI ! HAjmo malo nek SDA ispriča koliko je desetina hiljada vojnih knjižica podijelila penzionerima, a nekima i u dijaspori. Vjerujem da i Sebija Izetbegović ima vojnu knjižicu i da je priložila prilikom kandidature za direktora UKCa, nakon čega su svi protivkandidati demonstrativno ODUSTALI ! Jedino mi nije jasno zašto Bakir nakon borbe sa četnicima oči u oči ( vlastita BAkirova TV izjava u TV duelu sa Komšićem) nije KLEPIO I ZLATNOG LJILJANA !
Ovo oni što misle da je 3 godine rata i uduplano, sasvim dovoljno za mirovinu od 1.000 KM minimalno. E pa gospodo, vidite da nije, na posao bagro... !!!
čuj,ovo vojni penzioneri, NATO plače za ovakvim!
treba biti pošten pa reći da je ovaj hudi elez bio u pravu!Ne znam tačno koja je Vlada donijela ovaj DISKRIMINATORSKI zakon,ali sigurno znam da ga je trebalo poništiti!!!!
na aparatima