{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vogošća: U naselju Ugorsko klizište prijeti jedinoj putnoj komunikaciji

F
21.5.2014. u 10:19
2
3
Vogošća: U naselju Ugorsko klizište prijeti jedinoj putnoj komunikaciji
2
Vogošća: U naselju Ugorsko klizište prijeti jedinoj putnoj komunikaciji
Na području naselja Ugorsko u Vogošći tokom protekle noći nastavljeno je pomjeranje tla na ranije evidentiranom klizištu kojim je direktno i indirektno ugroženo 5-6 stambenih i pomoćnih objekata.
Sekretar Mjesne zajednice Hotonj, kojoj pripada naselje Ugorsko, Memsudin Kožljak potvrdio je Agenciji Fena da su ga mještani obavijestili da je došlo do pucanja asfalta i da je time ugrožena jedina putna komunikacija, budući da je u ul. Muje Šejte već ranije klizištem prekinuta jedina alternativna komunikacija.

Kožljak je dodao da je od nadležnih općinskih službi zatražio pokretanje hitne intervencije da bi se sanirala pukotina na asfaltu i zaustavilo daljnje oštećenje jedine putne komunikacije koja spaja naselje koje broji nekoliko stotina stanovnika.

Uz pomoć mještana i građevinske operative proteklog vikenda su vršene preventivne radnje na prokopavanju terena i postavljanju cijevi za prikupljanje i odvođenje podzemnih voda koje su prouzročile pojavu klizišta, koja su, međutim, još aktivna i pored prestanka padavina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: